Home » Jaunumi, Latvija » LDDK : uzņēmēji ir gatavi attīstīt lietišķās sadarbības potenciālu ar Ukrainu

LDDK : uzņēmēji ir gatavi attīstīt lietišķās sadarbības potenciālu ar Ukrainu

Trešdien, 4.jūlijā, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadība pārstāvēja darba devēju intereses piektajā Latvijas – Ukrainas Starpvaldību komisijas (SVK) sēdē un tās ietvaros rīkotajā apaļā galda diskusijā ar uzņēmējiem. Latvijas uzņēmēji uzsvēra, ka ir gatavi attīstīt Latvijas lietišķās sadarbības potenciālu ar Ukrainu.

LDDK biedri ir aicināti iesaistīties organizētā biznesa sadarbības formātos, lai sekmētu uzņēmēju iespējas dibināt jaunus kontaktus un attīstīt ekonomiskās attiecības starp Latviju un Ukrainu.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs: „Biznesam ir jāsniedz savs redzējums politiķiem par to, kā sekmēt divpusējo attiecību attīstību starp Latviju un Ukrainu. Uzņēmējiem ir būtiska valstu politiskā stabilitāte, kas ir garantija arī abpusējai investīciju kvalitātes nodrošināšanai. Latvijas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības attīstīšanai būtiska ir uzņēmējdarbības vides pilnveidošana Ukrainā un reformu veikšana atvērtākas ekonomikas veidošanas nolūkos.”

LDDK Viceprezidents un Latvijas – Ukrainas Lietišķās sadarbības padomes vadītājs Vasilijs Meļņiks: „Ukrainā pēdējos gados ir notikušas būtiskas pozitīvas izmaiņas. Tomēr joprojām sadarbībā ar Ukrainu pastāv grūtības, kas ir pārvaramas nākotnē. Latvija ir atvērta un liberāla ekonomika, kurā ārvalstu uzņēmējiem netiek likti būtiski šķēršļi vai ierobežojumi darboties un ir tādas pašas tiesības kā vietējie uzņēmējiem. Latvijas bizness ir gatavs ar Ukrainu attīstīt esošo sadarbības potenciālu tranzīta, ekoloģijas, jauno tehnoloģiju, mašīnbūves un energoefektivitātes jomā, kā arī lauksaimniecības modernizācijā un citās jomās”.

Sadarbībā ar Ukrainu Latvija nav vēl izmantojusi visas attīstības un ekonomiskās izaugsmes iespējas gan preču gan pakalpojumu eksporta un importa ziņā, gan investīciju ziņā. Izaicinājums Ukrainai ir turpināt darbu pie uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, padarot to investīcijām un uzņēmējdarbībai pievilcīgu. Pēc uzņēmēju domām, jaunas sadarbības iespējas tirdzniecības un ekonomiskajās attiecībās starp Latviju un Ukrainu pavērtu brīvās tirdzniecības režīma ieviešana starp ES un Ukrainu.

LDDK norāda , ka Latvijas uzdevums ir izmantot visus savā rīcībā esošos instrumentus un uzkrāto pieredzi, lai sekmētu Latvijas uzņēmējiem labvēlīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos Ukrainā, veicinot Latvijas eksportspēju. Tāpat viens no galvenajiem uzdevumiem ir turpināt uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, liekot noturīgus pamatus Latvijas eksportspējas atbalstam un tautsaimniecības izaugsmei .

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress