Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrija noslēdz semināru ciklu ,,Jaunie eksporta tirgi’’

Ārlietu ministrija noslēdz semināru ciklu ,,Jaunie eksporta tirgi’’

26.novembrī Ārlietu ministrija sadarbībā ar „UniCredit Bank” un žurnālu „Kapitāls” organizēja biznesa semināru par Latvijas uzņēmēju sadarbības iespējām ar Austrumāzijas valstīm un Kazahstānu.

Seminārā ar prezentāciju „Austrumāzija un Kazahstāna. Situācija, eksporta dinamika” uzstājās Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Brēmanis, kurš aicināja uzņēmējus izmantot Latvijas vēstniecību un goda konsulu atbalstu strauji augošo Austrumāzijas valstu tirgu apgūšanā. Savukārt Latvijas vēstniece Ķīnā Ingrīda Levrence, kas semināra dalībniekus iepazīstināja ar Ķīnas tirgus specifiku, uzsvēra, ka „pēdējo trīsdesmit gadu laikā Ķīnā ir bijis vērojams ļoti straujš labklājības un pirktspējas līmeņa pieaugums, kas Latvijas uzņēmējiem paver vienreizējas izaugsmes iespējas”. Īpašu potenciālu vēstniece saskata Latvijas ekoloģiski tīro produktu un luksuspreču ražotājiem. Lai pilnībā izmantotu Ķīnas milzīgā tirgus piedāvātās iespējas, I.Levrence Latvijas eksportētājus mudināja piesaistīt vietējos partnerus, kas labāk pārzina uzņēmējdarbības specifiku Ķīnā.

Seminārā uzstājās arī žurnāla „Kapitāls”, „UniCredit Bank”, advokātu biroja „Borenius” un uzņēmumu SIA „Exportea”, SIA „Munio SPA”, SIA „Pure Chocolate”, SIA „Grandeg” un SIA „NP Foods” pārstāvji, kas uzņēmējus iepazīstināja ar Austrumāzijas valstu un Kazahstānas makroekonomisko situāciju, uzņēmējdarbības vidi, perspektīvajām sadarbības jomām, finansējuma piesaistes iespējām eksporta attīstībai, kā arī eksporta juridiskajiem aspektiem.

Seminārs, kas veltīts eksportam uz Austrumāzijas valstīm un Kazahstānu, bija trešais un noslēdzošais seminārs ciklā „Jaunie eksporta tirgi”. Jūnijā tas tika atklāts ar semināru par eksportu Centrāleiropā, bet septembrī lielu interesi izpelnījās pasākums, kas bija vērsts uz sadarbību ar Tuvo Austrumu valstīm.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress