Home » Jaunumi, NVS » Latvija apsveic Tadžikistānas Republiku ar pievienošanos PTO

Latvija apsveic Tadžikistānas Republiku ar pievienošanos PTO

10.decembrī Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) Vispārējā padome atbalstīja Tadžikistānas pievienošanos PTO. Sešu mēnešu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas Tadžikistānai ir jāveic tās PTO saistību ratifikācija, un 30 dienas pēc ratifikācijas raksta deponēšanas PTO Sekretariātā Tadžikistāna oficiāli kļūs par pilntiesīgu organizācijas dalībvalsti. Pievienošanās procesu Tadžikistāna uzsāka 2001.gadā.

Latvija pozitīvi vērtē Tadžikistānas apņemšanos darboties atbilstoši daudzpusējas tirdzniecības sistēmas standartiem, kas raida pozitīvu signālu ārvalstu investoriem. Latvija ir ieinteresēta tirdzniecisko attiecību paplašināšanā un attīstībā ar Tadžikistānu. Kā perspektīva tiek vērtēta abu valstu sadarbība farmācijas nozarē, pārtikas pārstrādes rūpniecībā, IT&T, būvniecības un celtniecības materiālu ražošanas jomā, kā arī tranzīta, loģistikas un izglītības nozarēs. 2011.gadā Latvijas – Tadžikistānas tirdzniecības apgrozījums sasniedza 12.3 milj. USD.

Tadžikistānas dalība PTO tiek vērtēta arī kā būtisks pozitīvs signāls reģionam kopumā. Tadžikistāna ir otrā Centrālāzijas valsts pēc Kirgizstānas, kas pievienojas PTO. Pievienošanās sarunu procesā ir Kazahstāna un Uzbekistāna.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress