Home » Jaunumi, Latvija » LIAA aicina uz gada nozīmīgāko pasākumu uzņēmējdarbībā

LIAA aicina uz gada nozīmīgāko pasākumu uzņēmējdarbībā

19. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pašreizējos un topošos uzņēmējus, kā arī citus biznesa vides pārstāvjus, uz šā gada lielāko un nozīmīgāko uzņēmējdarbībai veltīto pasākumu – LIAA Biznesa forumu, kurā, ieklausoties pašmāju un ārzemju uzņēmējdarbības ekspertu pieredzē, būs iespēja palūkoties uz pēdējo gadu veiksmēm un diskutēt par faktoriem, kas mūsdienās nodrošina veiksmīgu biznesu.

LIAA direktors Andris Ozols uzsver: „Lai gūtu ievērību un panākumus mūsdienu globālajā biznesa vidē, uzņēmumam un tā zīmolam jāspēj atšķirties un demonstrēt vērtības, kas uzrunā tā auditoriju un liek noticēt zīmola apsolījumam. Īpaši nozīmīgi tas ir jauniem uzņēmumiem, kuriem sevi jāpierāda gan pašu mājās, gan plašākā pasaulē. Forumā esam vienuviet pulcējuši pārliecinošākos Latvijas piemērus un ārvalstu ekspertus – veiksmīgu zīmolu radītājus un pārstāvjus, kuri ar savu pieredzi spilgti ilustrē, cik liela nozīme biznesā ir spēcīgām vērtībām, inovatīvai pieejai un pārliecinošai komunikācijai.”

Dienas pirmajā daļā foruma dalībniekiem būs iespēja piedalīties seminārā „Globālā konkurence un uzņēmējdarbības attīstība”. Semināra ievadā uzstāsies konsultāciju uzņēmuma „Terrain” (Vācija) izpilddirektors Andreass Dreslers (Andreas Dressler), stāstot par globālo konkurenci ārzemju tiešo investīciju piesaistē. Pēc tam vienlaikus trijās paneļdiskusijās tiks spriests par zīmolvedības nozīmi, ieejot starptautiskajos tirgos, uz vērtībām vērstu uzņēmējdarbības attīstību un Eiropas Savienības (ES) fondu sniegtajām atbalsta iespējām biznesam. Paneļdiskusijās līdzās pašmāju veiksmīgāko zīmolu „Madara Cosmetics” un „Valmiermuižas Alus” pārstāvjiem ar savu pieredzi dalīsies ASV modes zīmola „Ernest Alexander New York” radītājs Ernests Sabīne (Ernest Sabine), kā arī reklāmas aģentūras „McCann London” Centrālās un Austrumeiropas reģionālais vadītājs Deivids Kisilevskis (David Kisilevsky).

Foruma dalībniekus uzrunās arī Eiropas Komisijas pārstāvis Jozefs Štāls (Jozef Stahl), kura rīcībā ir informācija par ES fondu atbalsta iespējām, kas uzņēmējiem būs pieejamas no 2014. gada. Iesācējus biznesā un tos, kuri šaubās par savas nozares un uzņēmuma iespējām izmantot pieejamos atbalsta instrumentus, ar savu piemēru ES fondu apguvē iedvesmos grupa „Prāta vētra” un Filmu studija Rija.

Savukārt, pievēršoties inovāciju nozīmei uzņēmējdarbībā, dienas otrajā daļā norisināsies seminārs „Inovācijas radītās priekšrocības uzņēmējdarbības uzsākšanā un attīstībā”. Tā ietvaros atsevišķās paneļdiskusijās tiks runāts par radošu un inovatīvu komunikāciju, jauno tehnoloģiju un inovāciju piedāvātajām iespējām uzņēmējdarbībā, kā arī „start-up” jeb iesācējuzņēmumu veiksmīgu attīstīšanu. Paneļdiskusijās uzstāsies „Facebook” Centrālās un Austrumeiropas attīstības politikas reģionālā vadītāja Gabriela Čeha (Gabriella Cseh) un ASV uzņēmuma „Orgnet” dibinātājs Valdis Krebs, kurš savas zināšanas veltījis sociālās „tīklošanās” izpētei un tās nepieciešamībai uzņēmējdarbībā. Iesācējuzņēmumu veidošanas un panākumu gūšanas pieredzē dalīsies Lielbritānijā dibināto uzņēmumu „Jessica’s Recipe Bag” un „Livebookings” radītājs Kristofers Pēršons (Cristopher Persson), un visbeidzot savos uzskatos par to, kādās biznesa idejās ir vērts ieguldīt, – AS „SAF Tehnika” vadītājs Normunds Bergs.

Visu Biznesa foruma norises laiku ikvienam interesentam būs pieejama visplašākā informācija par ES fondu atbalsta pieejamību, biznesa inkubatoriem, dažādiem atbalsta un apmācību pasākumiem, nodarbināto apmācībām u.c. topošajiem un esošajiem uzņēmējiem būtiskām tēmām.

Biznesa foruma ietvaros š.g. 18.decembrī notiks satelītpasākums „Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem”. Tā ietvaros uzņēmējiem, iepriekš piesakoties, būs iespējams tikties ar LIAA ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem Baltkrievijā, Dānijā, Francijā, Japānā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā un Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem.

LIAA Biznesa foruma satelītpasākums „Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem” notiks š.g. 18. decembrī viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija” (Elizabetes ielā 55, Rīgā). LIAA Biznesa forums – š.g. 19. decembrī kinoteātrī „Kino Citadele” (13. janvāra ielā 8, Rīgā).

Sīkāka informācija un pieteikšanās šeit.

Papildu informācija:
LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa,
Tālrunis: 67039422

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress