Home » Jaunumi, NVS » LIAA: Latvijas uzņēmēju delegācija LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālās vizītes Moldovas Republikā ietvaros

LIAA: Latvijas uzņēmēju delegācija LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālās vizītes Moldovas Republikā ietvaros

Aicinām piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālajā vizītē Moldovas Republikā 2013. gada 20.-21. februārī (izlidošana 19. februārī).

Moldova ir valsts ar strauju attīstības potenciālu, kur šobrīd tiek plānoti liela mēroga privatizācijas un rekonstrukcijas projekti. Plānots nodot privatizācijai Moldovas medikamentu rūpnīcu, rekonstruēt ceļus un būvēt autostāvvietas, veidot industriālos parkus speciālajās ekonomiskajās zonās.
Moldovā ir auglīga zeme un labvēlīgi klimatiskie apstākļi, – liela nozīme lauksaimniecībai. Valstī nodarbojas ar augļkopību, vīnkopību un lopkopību, audzē labību, dārzeņus un tabaku.
2011. gadā Latvija uz Moldovu eksportēja preces 6,6 milj. LVL vērtībā, kas ir par 37% vairāk nekā 2010. gadā. 2011. gadā Latvijas preču ārējās tirdzniecības bilance ar Moldovu bija pozitīva un sasniedza 4,6 milj. LVL.
Moldovā tiek importētas mašīnbūves preces, ķīmiskie izstrādājumi, tekstilpreces.

Ieguvumi piedaloties vizītē:

  • Individuālas biznesa tikšanās ar Moldovas uzņēmējiem;
  • Biznesa kontakti forumā, kontaktbiržā;
  • Kontakti ar valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem;
  • Informācija par biznesa kultūru, vidi un sadarbības iespējām;
  • Kontakti ar Latvijas delegācijas dalībniekiem.

Uzņēmēju delegācijai darba programmā 20. februārī plānots biznesa forums, kontaktbirža, individuālās tikšanās, iespējams, Krikovas vīna darītavas apmeklējums.

Ja Moldovas Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Moldovas Eksporta un investīciju veicināšanas aģentūru piedāvās kvalitatīvu un piesātinātu programmu, tad, iespējams, izlidošana uz Moldovu uzņēmēju delegācijai notiks 17. februārī.

Individuālās tikšanās ar Moldovas potenciālajiem sadarbības partneriem organizēsim vadoties pēc uzņēmēju definētajām biznesa sadarbības interesēm, kuras lūdzam norādīt dalībnieka pieteikuma anketā (krievu valodā).

Pieteikuma anketa (informācija daļēji krievu valodā).

Pieteikuma anketu lūdzam nosūtīt pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2013. gada 18. janvārim, uz e-pasta adresi valsts.vizites@liaa.gov.lv. Oriģinālu lūdzam nogādāt LIAA (Pērses iela 2, Rīga, LV-1442).

Uzņēmēji sedz ar vizīti saistītos izdevumus (aviobiļetes, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskos izdevumus).

Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar šādām izmaksām:

  • Lidojumi (Rīga-Kišiņeva-Rīga): ~ 350 LVL par personu (rezervē un izpērk paši uzņēmēji);
  • Viesnīca (2 naktis x ~ 100 LVL): ~ 200 LVL par personu (rezervē LIAA, maksā viesnīcai paši uzņēmēji);
  • Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā: ~ 100 LVL (vietējais transports, telpu īre, biznesa partneru piesaiste, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros (rēķins no LIAA)).

(Visas izmaksas ir provizoriskas.)

Atbalstu līdz 50% vizītes organizēšanai un komandējuma izdevumiem (avio biļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā ES fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām informēsim Jūs pēc pieteikšanās termiņa beigām.

Kontaktinformācija:
Baiba Bērziņa
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039414, +371 26497485
Fakss: +371 67039401
E-pasts: baiba.berzina@liaa.gov.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress