Home » Jaunumi, Latvija » Uzņēmēji tiek aicināti uz diskusiju „Latvijas uzņēmēju iespējas Indijā un Mjanmā”

Uzņēmēji tiek aicināti uz diskusiju „Latvijas uzņēmēju iespējas Indijā un Mjanmā”

31.janvārī plkst.15:00 Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Investīciju attīstības aģentūru rīkos apaļā galda diskusiju „Latvijas uzņēmēju iespējas Indijā un Mjanmā”, kurā tiek aicināti piedalīties ieinteresētie uzņēmēji. Diskusija notiks Ārlietu ministrijas telpās.

Interesentus savu dalību lūdzam pieteikt līdz 28.janvāra pulksten 17:00, sazinoties ar Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 3.sekretāri Martu Kovisāri (marta.kovisare@mfa.gov.lv, tel. 67016285).

Apaļā galda diskusija tiek rīkota saistībā ar februāra beigās plānoto ārlietu ministra Edgara Rinkēviča un uzņēmēju delegācijas vizīti uz Indijas Republiku un Mjanmas Savienības Republiku.

Pasākumu atklās nerezidējošā Indijas vēstniece Latvijā, eksperti iepazīstinās dalībniekus ar sadarbības iespējām minētajās valstīs, kā arī dalīsies līdzšinējā pieredzē un sniegs plašāku informāciju par plānotās vizītes norisi.

Latvijas un Indijas līdzšinējā ekonomiskā sadarbība ir salīdzinoši mazaktīva. Tomēr, ņemot vērā ekonomisko potenciālu, Indija ir uzskatāma par perspektīvu Latvijas mērķa tirgu, kas uzņēmējiem ļautu paplašināt esošo sadarbību, kā arī dažādot preču noieta tirgu. Sadarbības iespējas pastāv tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, biotehnoloģijas, izglītība, transports, tranzīts un loģistika, kā arī citās.

2012.gadā Latvija nodibināja diplomātiskās attiecības ar Mjanmu, kas ļauj izmantot sadarbības iespējas visās jomās. Ekonomiskās sadarbības potenciālās iespējas Latvijas uzņēmējiem ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, pārtikas, farmācijas, kosmētikas un kokapstrādes jomās.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress