Home » Jaunumi, Krievija » Stiprinās sadarbību ar Jaroslavļas apgabalu Krievijā

Stiprinās sadarbību ar Jaroslavļas apgabalu Krievijā

Ministru kabinets otrdien, 12.martā, apstiprināja parakstīšanai Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Jaroslavļas apgabala Krievijas Federācijā valdības vienošanos par ekonomisko sadarbību, kas sniegs jaunas iespējas ekonomiskās sadarbības padziļināšanai un attīstībai Latvijas un Krievijas Federācijas Jaroslavļas apgabala uzņēmējiem, institūcijām un organizācijām.

Vienošanās mērķis ir regulēt divpusējo ekonomisko sadarbību tādās jomās kā mašīnbūve un metālapstrādes rūpniecība, pārtikas rūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā rūpniecība, kokapstrādes rūpniecība, vieglā rūpniecība, informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, finanšu pakalpojumi, tūrisms.

Vienošanās par ekonomisko sadarbību ietvaros puses apņemas sekmēt sadarbības stiprināšanu un paplašināšanu, t.sk. veicinot sakarus un sadarbību starp profesionālajām un sabiedriskajām organizācijām, aģentūrām un asociācijām, tirdzniecības un rūpniecības kamerām, kā arī to pārstāvju un citu ekonomisku un tehnisku delegāciju vizītes, informācijas apmaiņu ekonomiskās darbības jomā, investīciju piesaistē, gadatirgu, izstāžu, tirdznieciski-ekonomisko misiju, prezentāciju, konferenču, semināru, apspriežu, simpoziju organizāciju Latvijas Republikas un Jaroslavļas apgabala Krievijas Federācijā teritorijā.

Par Vienošanās paredzēto saistību izpildi atbildīgā institūcija no Latvijas puses ir Ekonomikas ministrija. Vienošanās īstenošanas procesā konkrētie sadarbības virzieni un pasākumi tiks saskaņoti ar ministrijām un citām atbildīgajām institūcijām atbilstoši to kompetencei. Savukārt tās, atbilstoši kompetencei, nodrošinās Vienošanās paredzēto saistību izpildi no tām piešķirtajiem budžeta līdzekļiem.

Latvijas ārējās tirdzniecības apjomi ar Krieviju ar katru gadu pieaug un pastāv potenciāls tirdzniecības paplašināšanai arī nākotnē, un Latvija ir ieinteresēta attīstīt padziļinātu ekonomisko sadarbību ar Krievijas Federācijas reģioniem, tādējādi paverot plašākas iespējas abu valstu ekonomisko un tirdzniecības sakaru attīstībai, kā arī savstarpējās sadarbības veicināšanai.

Līdz šim jau ir noslēgtas Ekonomikas ministrijas vienošanās par ekonomisko sadarbību ar Karēlijas un Čuvašijas republikām, Omskas, Vologdas, Pleskavas, Kalugas un Kirovas apgabaliem, kā arī turpinās darbs pie līgumu projektu saskaņošanas ar Ivanovas apgabalu.

2011.gadā Krievija pēc preču tirdzniecības apgrozījuma bija 2. lielākais Latvijas tirdzniecības partneris. Kopējais eksports ar Krieviju sasniedza 1220,0 milj.EUR (par 31,6% vairāk nekā 2010.gadā), savukārt imports1064,0 milj.EUR (par 9,8% vairāk nekā 2010.gadā).

Detalizētāk ar apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem “Par Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Jaroslavļas apgabala (Krievijas Federācija) valdības vienošanos par ekonomisko sadarbību” var iepazīties Ministru kabineta interneta vietnē.

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Jaroslavļas apgabala Krievijas Federācijā valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību parakstīšana plānota, pusēm par to savstarpēji vienojoties.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress