Home » Jaunumi, Latvija » Šogad 1.ceturksnī preču eksporta apjomi auguši par 7,7%

Šogad 1.ceturksnī preču eksporta apjomi auguši par 7,7%

2013.gada martā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, eksports pieauga par 5,3% (pagājušā gada martā – pieaugums par 12,6%)

Mēneša laikā ir pieaudzis visu preču grupu eksports, izņemot lauksaimniecības un pārtikas produktu eksportu. Lielākais devums eksporta pieaugumā bija ķīmiskās produkcijas eksportam. Tāpat ievērojami pieauga kokapstrādes un mašīnbūves produkcijas eksporta apjomi.

Preču importa apjomi mēneša laikā pieauga par 14% (2012.gada februārī preču imports mēneša laikā pieauga līdzīgi). Straujāks importa pieaugums daļēji ir skaidrojams ar iepriekšējā mēneša zemo līmeni. Importa apjomu pieaugumu galvenokārt ietekmēja minerālo produktu, mašīnbūves, kā arī transportlīdzekļu grupu importa apjomu pieaugumi.

2013.gada 1.ceturksnī eksporta apjomi ir pieauguši par 7,7% – uz lielāko Latvijas eksporta tirgu – ES valstīm, šajā laika posmā eksports pieauga par 8%, bet uz NVS valstīm – mērenāk – par 2,1%. Savukārt uz pārējām valstīm eksporta apjomi turpina augt samērā strauji (par 11,8%). Preču imports 2013. gada janvārī – martā pieauga par 1,3 %.

Turpmākā gada laikā sagaidāms, ka eksporta apjomu pieaugums būs mērenāks, salīdzinot ar izaugsmes rādītājiem 2012.gadā. Eksporta izaugsme nākotnē būs cieši saistīta ar ražotāju konkurētspēju un izaugsmi galvenajās tirdzniecības partnervalstīs.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress