Home » Jaunumi, Latvija » E.Rinkēvičs: Atbalsts Latvijas uzņēmējiem ir viena no ārlietu dienesta prioritātēm

E.Rinkēvičs: Atbalsts Latvijas uzņēmējiem ir viena no ārlietu dienesta prioritātēm

19.jūnijā Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atklāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā „Eksporta foruma 2013” ietvaros notiekošo konferenci “Ceļā uz eksportu tuvos un tālos tirgos”.

Ārlietu ministrs pateicās Latvijas uzņēmējiem un LIAA par ciešo un veiksmīgo sadarbību ar ārlietu dienestu Latvijas ekonomisko interešu pārstāvēšanā ārvalstīs. E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvijas iezīmētās prioritātes prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gada pirmajā pusē tiek saskaņotas arī ar mūsu galvenajiem eksporta virzieniem: Baltijas jūras reģiona valstīm, kā arī Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm. Ministrs īpaši izcēla šogad notikušās veiksmīgās augstāko amatpersonu vizītes Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs, kas ir ne tikai divpusējo attiecību sasniegums, bet arī ES līmeņa izrāviens sadarbības nostiprināšanā.

E.Rinkēvičs uzsvēra ārlietu dienesta gatavību turpināt Latvijas uzņēmēju darbības veicināšanu ārvalstīs, radot iespējas jaunu eksporta tirgu apgūšanai. Ministrs norādīja, ka turpmāk liela vērība tiks pievērsta Latvijas uzņēmumu tiesisko interešu aizstāvībai ārvalstīs. Tāpēc Latvijai ir īpaši jācenšas nostiprināt divpusējo līgumtiesisko bāzi, kā arī ekspertīzi par jauno tirgu specifiku.

LIAA organizētais “Eksporta forums 2013” ir gada nozīmīgākais eksportam veltītais pasākums, kas norisinās 19. un 20.jūnijā. Tā pirmajā dienā notiek starptautiska konference, kur ārvalstu un lektori no Latvijas, tai skaitā LIAA pārstāvniecību vadītāji ārvalstīs, informē par iespējām un izaicinājumiem, piesaistot ārvalstu klientus no Rietumeiropas, Skandināvijas, Austrumeiropas un Āzijas.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress