Home » Jaunumi, Z-Amerika » Tehnoloģiju nozares uzņēmumu tirdzniecības misija Silīcija ielejā, ASV

Tehnoloģiju nozares uzņēmumu tirdzniecības misija Silīcija ielejā, ASV

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar biedrību “StartupLatvia” no 2014. gada 28. janvāra – 7. februārim Silīcija ielejā (Kalifornija), ASV, organizē tirdzniecības misiju, kuras mērķis ir iepazīstināt Latvijas uzņēmumus ar Silīcija ielejas iesācējuzņēmumu (startup) ekosistēmu, nodrošināt apmācības un sniegt iespēju dibināt kontaktus ar vietējiem investoriem un potenciālajiem korporatīvajiem partneriem.

Tirdzniecības misijas ietvaros notiks praktisks seminārs par Silīcija ielejas biznesa kultūras niansēm, dalībnieku mentorings, kā arī dalībnieku individuālais darbs pie efektīvas prezentācijas sagatavošanas investoriem atbilstoši sava uzņēmuma profilam un mērķiem.
Programmas ietvaros tiks organizētas tikšanās ar riska investīciju fondu pārstāvjiem, biznesa eņģeļiem, korporatīvajiem partneriem, juristiem, citiem uzņēmējiem, kā arī biznesa akseleratoru un starptautiskās uzņēmējdarbības atbalsta organizāciju pārstāvjiem.
Tirdzniecības misijas dalībniekiem būs iespēja arī apmeklēt vienu no lielākajām iesācējuzņēmumu konferencēm ASV – “Startup Grind”.
Misija noslēgsies ar īpaši Latvijas delegācijai veltītu pasākumu, kur Latvijas iesācējuzņēmumi sniegs prezentācijas, iepazīstinot plašāku Silīcija ielejas auditoriju, tai skaitā investorus, ar Latvijas inovatīvākajām biznesa idejām.

Tirdzniecības misijā jāpiedalās:
  • Tehnoloģiju iesācējuzņēmumu, kuriem ir gatavs produkta prototips un kuri atrodas investīciju piesaistīšanas fāzē;
  • Nobriedušiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kuriem jau ir augoša lietotāju un klientu bāze un kuri ir gatavi paplašināties ASV tirgū;
  • Biznesa inkubatoru pārstāvjiem, kas pārstāv Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu starptautiskās intereses;
  • Riska investīciju pārstāvjiem, kas ir ieinteresēti nākamā līmeņa investīciju piesaistīšanai saviem portfeļa uzņēmumiem.

Tirdzniecības misijas dalībniekiem angļu valodas zināšanas ir obligātas.

Šī būs jau trešā mūsu inovatīvāko uzņēmumu un biznesa ekosistēmas pārstāvju tirdzniecības misija Silīcija ielejā. Līdzīgas misijas ASV “tehnoloģiju Mekā” norisinājās 2013. gada februārī un jūnijā, kurās kopā piedalījās 10 Latvijas IT uzņēmumi, kā arī pārstāvji no Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka. Iepriekšējā brauciena dalībniekiem izdevās dibināt kontaktus ar vairākiem biznesa eņģeļiem, investīciju fondiem, mentoriem un zinātniskajām iestādēm.

“Šīs tirdzniecības misijas ir kā pirmais solis pretim Latvijas un Silīcija ielejas ilgtspējīgai sadarbībai, sekmējot ne tikai jaunu kontaktu un biznesa sadarbības projektu veidošanu, bet pārņemot plašāku pieredzi Latvijas kopējās biznesa vides veidošanai un stiprināšanai. Silīcija ieleja ir pasaulē lielākā un ietekmīgākā startup ekosistēma, no kuras ir vērts mācīties, ja gribam būt globāli konkurētspējīgi. Silīcija ielejas veiksmes noslēpums nav dziļi jāmeklē: tā ir resursu pieejamība, sākot ar spožākajiem prātiem un pasaulē labāko universitāšu absolventiem, biznesa inkubatoriem un akseleratoriem, un beidzot ar pieredzējušiem mentoriem un finanšu resursiem. Panākumi slēpjas ne tikai šo resursu pieejamībā, bet arī sadarbībā. Tāpēc šajā tirdzniecības misijā aicinām piedalīties kā tehnoloģiju iesācējuzņēmumus, tā pārstāvjus no citām Latvijas biznesa ekosistēmas veidojošajām organizācijām – augstskolām, biznesa inkubatoriem, riska investīciju fondiem un bezpeļņas biznesa kopienas veidotājiem, tādējādi veicinot ilgtspējīgu Latvijas biznesa vides attīstību,” tā “StartupLatvia” pārstāve Sanita Laiviņa.

Tirdzniecības misijas programma (angļu valodā) pieejama šeit.

Komersanti savu darbinieku komandējuma izdevumus var atgūt līdz 50 %, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Pieteikšanās dalībai tirdzniecības misijā līdz 16. decembrim, aizpildot elektronisko pieteikuma formu šeit.

Kontaktinformācija:
Liāna Sarma, projektu vadītāja
Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409, +371 29750678
Fakss: +371 67039401
E-pasts: liana.sarma@liaa.gov.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress