Home » Jaunumi, Latvija » Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Mongolijas ārlietu ministrs

Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Mongolijas ārlietu ministrs

shakehands15627. janvārī Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Mongolijas ārlietu ministrs Luvsanvandans Bolds (Luvsanvandan Bold). Vizītes laikā viņš tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Tiekoties ar Latvijas amatpersonām tiks vispusīgi pārrunāta divpusējā sadarbība: gan vizīšu apmaiņa, gan sadarbība ekonomikā, gan Latvijas piedāvājums izglītības eksportā. Līdz šim Latvijas attiecības ar Mongoliju ir bijušas nepietiekami aktīvas. Augsta līmeņa vizīte no Mongolijas Latvijā notika 2003. gadā, kad Rīgā ieradās toreizējais Mongolijas prezidents Natsagins Bagabandi (Natsagyn Bgabandi), savukārt 2013. gadā ar virkni Mongolijas augstu valsts amatpersonu tikās Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs, kurš Ulanbatorā piedalījās Pasaules demokrātijas forumā Community of Democracies. Lai arī Latvijas un Mongolijas tirdzniecības apjoms šobrīd ir samērā neliels – 2013. gada pirmajā pusgadā tie bija 1,3 miljoni eiro, sadarbībai ekonomikā piemīt labs potenciāls, jo Mongolija ir viena no ekonomiski visstraujāk augošākajām valstīm pasaulē. Mongolijas puse arī tiks uzaicināta piedalīties augsta līmeņa transporta konferencē, kas notiks Rīgā 2014. gada jūnijā.

Vizītes ietvaros Mongolijas delegācija noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs Okupācijas muzeju, kā arī piedalīsies Latvijas Ārlietu ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kopīgi rīkotajā apaļā galda diskusijā par biznesa iespējām Mongolijā.

Delegācija Latvijā ieradīsies no Šveices, kur piedalījās Pasaules ekonomikas forumā Davosā, un pēc Latvijas apmeklējuma dosies uz Lietuvu un Poliju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress