Home » Jaunumi, Z-Amerika » Latvijas uzņēmēji dodas biznesa vizītē uz ASV

Latvijas uzņēmēji dodas biznesa vizītē uz ASV

bostonaNo šī gada 28. aprīļa līdz 2. maijam Latvijas uzņēmēju delegācija dodas uz Bostonu, Vašingtonu un Filadelfiju Amerikas Savienotajās Valstīs. Biznesa delegācijas vizītes mērķis ir meklēt jaunus sadarbības partnerus un eksporta tirgus Latvijas ražotājiem, un tā notiek Ministru Prezidentes Laimdotas Straujumas darba vizītes ietvaros.

Biznesa vizītē ir devušies 15 Latvijas vadošie uzņēmumi, pārstāvot transporta un loģistikas, kokapstrādes, izglītības, IT, ķīmiskās rūpniecības, nekustamā īpašuma un dizaina jomas. Latvijas biznesa delegācijai ASV pilsētās notiks vairāki biznesa forumi, kuros tiks stāstīts par Latvijas biznesa vidi, diskutēts par Latvijas iespējām, sadarbojoties ar ASV uzņēmumiem, kā arī atsevišķās prezentācijās izceltas nozaru priekšrocības.

Pirmdien, 28. aprīlī un otrdien, 29. aprīlī  Bostonā uzņēmēji piedalīsies Latvijas – ASV uzņēmēju biznesa pasākumā. Dienas otrajā pusē uzņēmējiem notiks individuālās tikšanās, kuru laikā tiks apmeklēta Bostonas osta, Kembridžas Inovācijas Centrs, Masačūsetsas biotehnoloģiju padome un Dzīvības zinātņu centrs. Dienas izskaņā Latvijas uzņēmēji tiksies ar Bostonas un Masačūsetsas valdības pārstāvjiem un uzņēmējiem.

Trešdien, 30. aprīlī vizīte turpināsies Vašingtonā, kur notiks biznesa seminārs organizēts sadarbībā ar ASV Aizsardzības loģistikas aģentūru (DLA) , kā arī plānotas individuālās tikšanās ar aģentūras pārstāvjiem.

Ceturtdien, 1. maijā un piektdien, 2. maijā vizīte turpināsies Filadelfijā, kur arī  notiks tikšanās un biznesa pasākums ar uzņēmējiem,  ASV loģistikas kompāniju un Izglītības iestāžu apmeklējumi, tikšanās ar Goda konsulu un Filadelfijas vadību; Amerikas latviešu apvienības ALA (American Latvian Association) kongresa apmeklējums.

Latvijas uzņēmēju vizītes programmu ASV organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas vēstniecību ASV, Ārlietu ministriju un Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā.

Informācijai. ASV ir lielākā un tehnoloģiski attīstītākā ekonomika pasaulē. Valsts uzņēmumi ir starp vadošajiem tehnoloģiju, īpaši IT, medicīnas, aviācijas un militāro tehnoloģiju jomā. ASV ir pasaules nozīmīgākais dalībnieks starptautiskajā tirdzniecībā, jau vairākus desmitus gadu esot lielākais importētājs un trešais lielākais eksportētājs pasaulē.

Neskatoties uz lielo attālumu starp Latviju un ASV, tirdzniecība starp abām valstīm ir salīdzinoši rosīga. 2013. gadā ASV bija 15. lielākais Latvijas eksporta partneris un tā īpatsvars Latvijas kopējā eksportā veidoja 1,4 %. Sadarbība galvenokārt notiek pārtikas rūpniecībā un mašīnbūvē. Savukārt importā ASV ir 19. lielākais Latvijas partneris. Pēc Latvijā uzkrātajām ārtējām tiešajām investīcijām ASV ierindojas 15. vietā – lielākā daļa investīciju ieguldītas finansēs un apdrošināšanā, apstrādes rūpniecībā un tirdzniecībā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress