Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Notiks Rīgas dienas Briselē

Notiks Rīgas dienas Briselē

rdbNo 25. līdz 26. aprīlim Briselē, Molenbēkā norisināsies Rīgas dienas, kas veltītas Rīgai 2014 – Eiropas Kultūras galvaspilsētai.

Molenbēka, viena no Briseles pilsētas pašvaldībām, 2014.gadā nes Valonijas kultūras metropoles goda nosaukumu. Sekojot Molenbēkas kultūras gada atslēgas vārdam SATIKŠANĀS, Rīga aicināta rādīt savu kultūras, dzīvesziņas un tradīciju izcilību.

Par Rīga 2014 kultūras vizītkarti 25. aprīlī kļūs Rīgas jauniešu koris Balsis, kas koncertā MOLENVOICES sadziedāsies ar Briseles latviešu kori, Briseles latviešu vokālo grupu Ugunis, Luksemburgas latviešu kori Meluzina un beļģu kori Andantino. Skaistākā latviešu kora mūzika – tautas dziesmas, mūsdienu latviešu komponistu darbi un latviešu kora mūzikas zelta repertuārs tiks atskaņots piektdien, 25.aprīlī plkst.20.00 ievērojamā 1930.gadā celtā Art Deco arhitektūras piemineklī – Sv.Jāņa Kristītāja baznīcā.

Sestdien, 26. aprīlī no plkst.11:00-17:30 Latvijas uzņēmumi piedāvās savu produkciju ielas svētku MOLENCANAL ietvaros. Īpaši Rīgai atvēlētajai plašajai vietai pie Briseles 1832. gadā atklātā Briseles Šarleruā kanāla Taste Riga.Feel Riga  piedāvās nogaršot un iegādāties Latvijas pārtikas ražotāju un amatnieku produkciju. Ar Latvijas labumiem Briseles iedzīvotājus un viesus iepazīstinās uzņēmumi Nākotne, Brīvais vilnis, Sudrablīnis, Meduspils, Smiltenes piens, Latvijas Piens u.c., kā arī amatniecības meistari un suvenīru ražotāji.  Īpašu akcentu Latvijas produktiem piešķirs Latvijā dzīvojošais beļģu pavārmeistars Joriks Deuss (Joric Duys), kurš visiem interesentiem stāstīs par Latvijas produktu īpašo vērtību un pielietojumu. Ar tautas mūzikas programmu līdzās Rīgas tirdziņam uzstāsies arī jauniešu koris Balsis.

Rīgas dienu pasākumos piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs

Rīgas dienas Briselē organizē Molenbēkas pašvaldība un Rīgas dome, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress