Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » Krievijas propagandas kanāls atgriežas Latvijas televīzijā

Krievijas propagandas kanāls atgriežas Latvijas televīzijā

423px-RTR_Planeta.svg

8. aprīlī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NELP) propagandas izplatīšanās dēļ pieņēma lēmumu uz trim mēnešiem aizliegt translēt TV kanālu “Rossija RTR” Latvijā. NELP bija konstatējuši, ka “Rossija RTR” kanālā tiek pārkāpti elektronisko plašsaziņu līdzekļu likumi.

Gandrīz visi Latvijas kabeļoperatori šo izplatīto paziņojumu pildīja, tikai “Viasat” atteicās netranslēt kanālu savā programmu klāstā, jo apgalvoja, ka neatrodas Latvijas regulatora jurisdikcijā. Lai gan NELP solīja, ka vērsīsies pret “Viasat” par lēmuma nepildīšanu, nekādas sankcijas pret kabeļoperatoru ieviestas netika.

Tai pat laikā kabeļoperators “Balticom TV” kanāla “Rossija RTR” vietā sāka translēt kanālu “RTR Planeta”, kas ir viena no “Rossija RTR” kanāla versijām, un arī tam retranslācijas atļauja Latvijā nebija.

Nu ir pagājuši trīs mēneši un sākot no 8 jūlija mūsu valstī atkal ir atļauts retranslēt Krievijas kanālu “Rossija RTR”, kā arī lielākie kabeļoperatori ir jau paziņojuši, ka savā kanālu piedāvājumā atkal būs iekļauts Krievijas propagandas kanāls.
Latvijas uzņēmuma kabeļoperatoram “Lattelecom” kanāls parādīsies automātiski, bet Virszemes TV klientiem būs jāveic automātiska kanāla meklēšana, lai atkal varētu skatīties Krievijas kanālu.

Kabeļoperatoru pārstāvji uzstāj, ka “Rossija RTR” ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem skatītāju kanāliem, tādēļ rastos tikai zaudējumi abām pusēm, ja šo kanālu savā piedāvājumā tie neatgrieztu.

 

 

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress