Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » Latvijas ražotāji slēgs eksporta līgumu ar Zviedriju un Somiju

Latvijas ražotāji slēgs eksporta līgumu ar Zviedriju un Somiju

Salo_nuva_ry_meeting_4112

Maijā un jūnijā Zviedrijā un Somijā viesojās pašmāju Pārtikas produktu kvalitātes klastera uzņēmumu pārstāvji, lai tiktos ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Šajās valstis vairāk 80 tirgotāji prezentēja savu produkciju, un Latvijas uzņēmēji atzina, ka, iespējams, jau pavisam drīz varētu tikt noslēgti līgumi par produkcijas eksportu.

Uz Zviedriju un Somiju devās tādas Latvijas kompānijas kā Brīvais Vilnis, Maiznīca Flora, Rīgas dzirnavnieks, Daugavpils gaļas kombināts, Vinnis un Garšu Fabrika.

Pārtikas produktu kvalitātes klastera attīstības vadītāja Ligita Turnere stāsta, ka ja Latvijai izdosies iekļūt Ziemeļvalstu tirgos, tad eksporta apjoms varētu palielināties par vidēji 30%. Turnere cer, ka jau šogad varētu tikt eksportētas pirmās kravas ar Latvijas uzņēmumu ražojumiem uz Somiju.

Līdz šim Latvijas pārtikas ražotāju eksports uz Somiju un Zviedriju bija niecīgs, turklāt Somijā 80% no pārtikas produktiem ir vietējā ražojuma.

Lai gan abās valstīs ir plašs piedāvājumu klāsts, ir dažas nišas, kur Latvijas ražotāji ar savu produkciju varētu izcelties.

Klastera mērķis ir attīstīt eksporta apjomu palielināšanu, kā arī jaunu produktu veidošanos.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress