Home » Jaunumi, Latvija » AS “Limbažu siers” savu produkciju pārdos tikai un vienīgi ārzemēs

AS “Limbažu siers” savu produkciju pārdos tikai un vienīgi ārzemēs

500limbazikimenusiers

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Limbažu siers” (līdz 1. aprīlim “Limbažu piens”), pērn palielinājis apgrozījumu par 40%, zaudējumus samazinājis līdz 29%, turklāt par prioritāti izvirzījis tieši eksportu, lielākoties uz Krieviju.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pagājušo gad nodarbojies ar dažādu tipu sieru ražošanu un koncentrējies tikai uz eksportu. Šogad “Limbažu siers” sācis siera “Ricotta” ražošanu. Uzņēmums pašlaik rekonstruē un uzstāda jaunas siera ražošanas iekārtas. Plānos ietilpst Krievijas tipa siera ražošanas jaudu jaunajā ražotnē paaugstināt līdz 10 tonnām dienā.

Esošajā siera ražotnē uzņēmums plāno palielināt piena pārstrādes jaudu līdz 250 tonnām dienā, kā iepirkt  sviesta ražošanas iekārtas un vājpiena un sūkalu iebiezināšanas membrānu iekārtas.

AS “Limbažu piens” darbību pārtrauca pērnā gada 1. februārī, jo liels daudzums saražoto sieru palika noliktavās. Desmit mēnešus uzņēmums darbību neturpināja, un tad to iegādājās viens no esošajiem uzņēmuma akcionāriem, tādējādi atjaunojot uzņēmuma veiksmīgu darbību, kura turpmāk būs orientēta tikai uz eksportu.

“Limbažu piena” direktors Ēvalds Putniņš pauž, ka tiks ražots “Mozarella” siers, kurš apgrozībā būs ārzemju tirgos, jo jauno investoru interese ir vērsta tikai un vienīgi uz eksportu. Tiks ražoti arī citu šķirņu sieri, bet arī tie tiks pārdoti ārzemēs.

Jaunie uzņēmuma investori ir Nīderlandē dzīvojoši Krievijas pilsoņi.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress