Home » Eiropa, Jaunumi » EK lemj par atbalsta pasākumiem Krievijas sankciju skartajiem uzņēmumiem

EK lemj par atbalsta pasākumiem Krievijas sankciju skartajiem uzņēmumiem

2067915187_45be0b97e2_z

Eiropas Komisija (EK) plāno veikt ārkārtējus pasākumus, lai atbalstītu Krievijas noteikto sankciju skartos ražotājus un uzņēmējus. Par tiem tiks paziņots nākamās nedēļas sākumā.

Pēc sarunas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ekspertiem, EK izvērtēja katras dalībvalsts ekonomiskos riskus un zaudējumus un vienojās par tirgus stabilizēšanas pasākumiem, kas pēc ES  lauksaimniecības komisārs Dačana Čološa teiktā būšot ekonomiski iedarbīgi.

Tāpat tiek atklāts, ka ES  plānos ietilpst veikt spiedienu, lai nepieļautu, ka slēgto Krievijas tirgu ieņem citas valstis, piemēram, Brazīlija vai Ēģipte.

Tik pat svarīgs solis būs palīdzēt ražotājiem sameklēt alternatīvo noieta tirgu.

Finanses aktivitāšu veikšanai tiks ņemtas no vairāk nekā 420 miljonu eiro rezerves fonda krīzes pārvarēšanai lauksaimniecības produkcijas tirgos.

Jau ziņojām, ka līdz 13.augustam notika informācijas iesniegšana, lai noskaidrotu katras ES dalībvalstu situāciju un apzināti tās produkcijas, kuras visvairāk cietīs no Krievijas noteiktā importa aizlieguma.

Jau vēstīts, ka 7.augustā Krievija noteikusi pilnīgu embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam no ES, ASV un citām Rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress