Home » Eiropa, Jaunumi » Rietumeiropa un Austrumeiropa ļoti ieinteresētas iegādāties AS «Liepājas metalurgu»

Rietumeiropa un Austrumeiropa ļoti ieinteresētas iegādāties AS «Liepājas metalurgu»

6873455455_a83756275c_z

Noslēdzies piedāvājumu pieteikumu termiņš par Liepājas lielākā ražošanas uzņēmuma AS «Liepājas metalurga» iegādi un kopumā saņemti seši saistoši piedāvājumi no potenciālajiem investoriem, kuri nāk gan no Autrumeiropas, gan Rietumeiropas tirgus.

Darījums par rūpnīcas «Liepājas metalurga» iegādi plānots slēgt līdz šī gada 31. augustam, informē «Liepājas metalurga» maksātnespējas administrators Haralds Velmers, norādot, ka priekšā gaidāma rūpīga, detalizēta potenciālo investoru piedāvājumu izskatīšana un analīze.

Velmers norāda, ka noslēdzošais pārdošanas process paredz arī saskaņot darījuma prasības un sastāvdaļu kopumu starp izvēlēto investoru un trim nodrošinātajiem kreditoriem.

Jau iepriekš ziņojām, ka no potenciālo pircēju saraksta tika izslēgti četri investori. Publiski gan netika atklāts iemesls, kāpēc četri investori vairs nav atrodami pretendentu lokā, “IBS Prudentia” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš vien norādija, ka valdības locekļi esot informēti par šādas rīcības iemesliem. Sarunas par uzņēmuma pirkšanu tika turpinātas ar sešiem, labākajiem investoriem.

Kopumā rūpnīcas «Liepājas metalurga» kreditoru prasījumi ir sasnieguši 200,163 miljonus eiro.

2013.gada novembrī tika pasludināta AS «Liepājas metalurga» maksātnespēja, kurai sekoja darbinieku masveida atlaišana un uzsākta rūpnīcas pārdošana.

 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress