Home » Jaunumi, NVS » Gruzijā informē pašvaldību pārstāvjus par Austrumu partnerības aktualitātēm

Gruzijā informē pašvaldību pārstāvjus par Austrumu partnerības aktualitātēm

15204801648_3e77d3a125_z

29. septembrī Tbilisi, Gruzijā, Latvijas Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns piedalījās Austrumu partnerības valstu reģionālo un vietējo pašvaldību konferencē (CORLEAP – Conference of the Regional and Local Authorities for the Eastern Partnership). Uzrunājot konferences dalībniekus, vēstnieks uzsvēra vietējo pašvaldību lomu un nozīmi Austrumu partnerības politikā, informē Ārlietu ministrija.

J. Poikāns norādīja, ka Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē 2015. gada pirmajā pusgadā plānots arī turpmāk pievērst uzmanību vietējo pašvaldību nozīmes attīstīšanai Austrumu partnerības ietvaros.

Vēstnieks arī informēja par gaidāmo Austrumu partnerības samitu, kuru plānots organizēt Rīgā no 2015. gada 21. līdz 22. maijam, kā arī par pasākumiem un citām notikumiem, kas tiks rīkoti šī pasākuma ietvaros. Latvija savas prezidentūras ES Padomē ietvaros attiecībā ar Austrumu partnerības politiku pievērsīs uzmanību ES un tās partnervalstu politiskajai asociācijai, ekonomiskajai integrācijai, mobilitātes jautājumam, cilvēku kontaktu turpmākai padziļināšanai, kā arī pilsoniskās sabiedrības plašākai iesaistei Austrumu partnerības politikas realizēšanā.

Latviju šajā konferencē pārstāvēja arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. A. Jaunsleinis ielūdza klātesošos piedalīties nākamajā CORLEAP sanāksmē, kas plānota Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā Rīgā.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress