Home » Jaunumi, Latvija » NATO vingrinājumos Rīgā tiks apmācīti 22 ģenerāļi no 15 valstīm

NATO vingrinājumos Rīgā tiks apmācīti 22 ģenerāļi no 15 valstīm

14386519750_ded41bc901_z (1)

No 22. līdz 26.septembrim, Rīgā, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā norisināsies NATO vingrinājums „Steadfast Pinnacle 2014”, kurā piedalīsies 22 ģenerāļi no 15 valstīm, tajā skaitā ģenerāļi no Somijas un Zviedrijas.

NATO vingrinājumā galvenais uzsvars tiks likts uz komandieru lomu operāciju plānošanas un vadības jautājumos. Šā vingrinājuma dalībnieki ir brigādes ģenerāļi, ģenerālmajori un ģenerālleitnanti, kas jau šobrīd dien vadošos amatos NATO komandstruktūrās vai NATO operācijās.

Jau ziņots, ka no 15. līdz 19.septembrim Rīgā noritēja vingrinājums vecākajiem virsniekiem „Steadfast Pyramid 2014”, kurā pirmo reizi piedalījās arī pārstāvis no Latvijas – Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš. „Steadfast Pyramid” ir pirmā daļa no Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā un Sabiedroto transformācijas pavēlniecības rīkotā vingrinājuma.

NATO vingrinājumu „Steadfast Pyramid” un „Steadfast Pinnacle” mērķis ir pilnveidot augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt apvienotās operācijas, balstoties uz Visaptverošo operāciju plānošanas direktīvu, kas ir viens no galvenajiem Alianses apvienoto operāciju plānošanas dokumentiem.

Abos vingrinājumos šogad piedalās aptuveni 50 vecāko un augstāko virsnieku, kā arī vairāk nekā 50 pasniedzēju, administratīvā atbalsta personāla, plānošanas speciālistu, ekspertu un novērotāju.

Vingrinājumi “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle” pirmo reizi Latvijā tika rīkoti 2011.gadā. Saskaņā ar Latvijas un NATO Transformācijas pavēlniecības vienošanos, šīs mācības Latvijā tiks organizētas līdz 2018.gadam. Mācību laikā Latvija attīsta operacionālas spējas kā uzņemošā valsts un sadarbību ar NATO partneriem.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress