Home » Jaunumi, Latvija » Rinkēvičs stiprina attiecības ar Kataru, Somiju un Sanmarīno

Rinkēvičs stiprina attiecības ar Kataru, Somiju un Sanmarīno

15362582802_6d59317f46_z

26. septembrī  ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kataras Valsts ekonomikas ministru Ahmedu bin Jasimu Al Thani (Ahmed bin Jassim Al Thani). Ministri parakstīja Konvenciju par nodokļu dubultās neaplikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Ministri bija vienisprātis, ka tas ir nozīmīgs solis turpmākās sadarbības stiprināšanai. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomisko attiecību paplašināšanā ar Kataru un Līča raģionu kopumā. Ministrs ielūdza Kataras ministru ar biznesa delegāciju vizītē uz Latviju, informē Ārlietu ministrija.

E. Rinkēvičs tikās ar Somālijas ārlietu un investīciju veicināšanas ministru Abdirahmanu Dualu Beilu (Abdirahman Duale Beyle). Ministri parakstīja komunikē, ar kuru tika nodibinātas Latvijas un Somālijas diplomātiskās attiecības. Abu valstu ārlietu ministri pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas sekmēs gan valstu divpusējo attiecību attīstību, gan sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Sarunas laikā tika pārrunāta politiskā un drošības situācija Āfrikas raga reģionā, ES misiju darbība šajā reģionā, kā arī Latvijas dalība misijā EUNAVFOR Atalanta, ES un Āfrikas sadarbības jautājumi Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā.

E. Rinkēvičs tikās arī ar Sanmarīno ārlietu un politisko jautājumu ministru Paskvālu Valentīnī (Pasquale Valentini). Ministri pārrunāja Sanmarīno un ES attiecību attīstību. E. Rinkēvičs aicināja stiprināt arī divpusējo sadarbību abu valstu starpā, kā arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Rinkēvičs piedalījās Augsta līmeņa sanāksmē par Starptautisko miera uzturēšanas operāciju stiprināšanu. Ministrs uzsvēra, ka konflikti visā pasaulē maina savus apveidus, tādēļ miera uzturēšanas operācijām jāspēj piemēroties jaunajem apstākļiem un jāspēj uz tiem efektīvi reaģēt. E. Rinkēvičs aicināja stiprināt ANO sadarbību ar reģionālajām organizācijām.

Ārlietu ministrs uzstājās ar runu arī EDSO Ārlietu ministru sanāksmē par organizācijas lomu Eiropas drošības stiprināšanā. E. Rinkēvičs uzrunā vērsa uzmanību uz EDSO lomu Ukrainā, aicinot pilnveidot novērošanas misijas darbību. Ministrs norādīja, ka jādara viss iespējamais, lai Ukrainā neizveidotos vēl viens iesaldētais konflikts Eiropā.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress