Home » Jaunumi, Latvija » Rosina atcelt valsts nodevu par gaisa kuģa reģistrāciju

Rosina atcelt valsts nodevu par gaisa kuģa reģistrāciju

7276342552_f6b91a42ea_z

Ceturtdien, 25.septembrī, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas paredz atcelt gaisa kuģa reģistrācijas valsts nodevas samaksu, informē Satiksmes Ministrija.

Privātpersonu un nodokļu administrācijas iestādes nodevas samaksai un administrēšanai tērētie resursi nav samērojami ar ieņēmumiem, kas nodevas samaksas rezultātā nonāk valsts budžetā. Un minētā valsts nodeva neatbilst valsts nodevas mērķim, kas ir personu darbības regulēšana (kontrolēšana, veicināšana, ierobežošana).

Turklāt valsts nodeva par gaisa kuģu reģistrāciju dublējas ar VA „Civilās aviācijas aģentūra” maksas pakalpojumiem, radot nevajadzīgu administratīvo slogu gaisa kuģu īpašniekiem un nodokļu administrācijai. Līdz ar to nodeva par gaisa kuģa reģistrāciju būtu atceļama.

Šobrīd gaisa kuģu īpašnieki, reģistrējot gaisa kuģus, maksā valsts nodevu par gaisa kuģu reģistrāciju atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem izcenojumiem. Līdz ar to šobrīd par vienu un to pašu darbību – gaisa kuģu reģistrāciju – tiek iekasēta gan valsts nodeva, gan maksas pakalpojums.

Nodevu par gaisa kuģu reģistrāciju Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā plānots saglabāt tikai kā maksas pakalpojumu, jo reģistrācijas maksai ir tieša saistība ar pakalpojuma izmaksu segšanu.

Lai VSS izsludinātie grozījumi MK noteikumos Nr.200 „Noteikumi par civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrācijas kārtību un nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošanas kārtību uz Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā reģistrētajiem gaisa kuģiem” stātos spēkā, par tiem būs jābalso valdībai.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress