Home » Jaunumi, Latvija » Straujuma atklāj, ka Citadele tiks pārdota par 98,67 miljoniem eiro

Straujuma atklāj, ka Citadele tiks pārdota par 98,67 miljoniem eiro

i1lE8DcWP0cM

Valsts banka «Citadele» tiks pārdota par 98,67 miljoniem eiro, tā šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» apstiprināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Intervijā Straujuma informēja, ka patlaban notiek sarunas ar investoru par papildus nosacījumiem, tai skaitā, par bankas tālākpārdošanu. Straujuma atzīst, ka visticamāk, vienošanas, par to, ka jaunais bankas īpašnieks banku nepārdos tālāk vismaz piecus gadus, netiks panākta.

Straujuma apstiprina, ka Latvijas valsts naudu par bankas pārdošanu varētu saņemt līdz nākamā gada martam.

Jau ziņots, ka valdība lēmusi par valsts bankas “Citadele” pārdošanu ASV fondam “Ripplewood Holdings”. Zināms, ka pēc bankas pārdošanas 25% tiks “Ripplewood Holdings”, 25% piederēs Eiropas Reģionālās Attīstības bankai, bet 50% īpašnieki būs fiziskas personas. Kā iepriekš norādījusi Straujuma, tie visi ir augstākā līmeņa finanšu cilvēki un gaidāms, kad uzvārdi tiks atklāti īsi pirms vēlēšanām.

Tikmēr bankas pārdošana sabiedrībā tiek uzņemta ar dalītām jūtām, lielākā daļa politisko partiju aicina apturēt bankas pārdošanu un vismaz vienu banku atstāt nacionālās rokās.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress