Home » Jaunumi, Latvija » Straujuma: “Citadeles” investors par banku piedāvājis augstāku cenu

Straujuma: “Citadeles” investors par banku piedāvājis augstāku cenu

14897589927_70bb507387_z (1)

Iepriekš publiski izskanējusī bankas “Citadele” pārdošanas summa, kas sastāda 63 miljonus eiro, neatbilst patiesībai, šodien Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” apstiprināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Kā jau iepriekš izskanējis, valdība potenciālajam investoram ASV investīciju fondam “Ripplewood” piedāvājusi iegādāties banku par 113 miljoniem eiro, taču fonds izteicis vēlmi par banku maksāt iepriekš nosauktos 63 miljonus eiro, kas ir nesamērīgi zema cena, ja ņem vērā informāciju, ka pašas bankas ēkā maksājusi 72 miljonus eiro.

Ministru prezidente gan atteicās atklāt, cik tieši ASV investīciju fonds “Ripplewood” par banku “Citadele” piedāvā, taču lika skaidri noprast, ka cena ir daudz augstāka kā sabiedrībā līdz šim izskanējis.

Straujuma paskaidroja, ka līdz 30. septembrim Eiropas Komisija (EK) pārbaudīs, vai valdība ir saņēmusi saistošu piedāvājumu saistībā ar bankas pārdošanu, pretējā gadījumā līdz 31. martam EK pati pārdos banku.
Uz jautājumu par to, vai valdība neplāno mainīt investoru, Straujuma atzina, ka valdība pirms lēma par pašreizējā investora atstāšanu, izvērtēja visus apstākļus, tai skaitā sociālekonomiskos, iespēju dažādot banku sektoru, kā arī investora reputāciju, un investora izvēle ir apmierinoša.

Šodien valdība slēgtā sēdē plāno izskatīts potenciālā investora piesaisti bankai «Citadele».

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress