Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rīko Gruzijas draugu tikšanos Luksemburgā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rīko Gruzijas draugu tikšanos Luksemburgā

12674189485_1cd0ae48bc_z

20. – 21. oktobrī Luksemburgā notiks Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmes.

20. oktobrī Ārlietu padomes sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rīkos Gruzijas draugu tikšanos, kurā piedalīsies Gruzijas ārlietu ministre Maija Pandžikidze (Maia Panjikidze), ārlietu ministres vietniece Tamara Beručašvili (Tamar Beruchashvili), kā arī Eiropas Savienības ārlietu ministri un Eiropas Ārējās darbības dienesta pārstāvji. Tikšanās laikā plānots uzklausīt Gruzijas puses sniegto informāciju par š. g. 27. jūnijā parakstītā ES-Gruzijas Asociācijas līguma iepriekšējās piemērošanas uzsākšanu, kā arī apmainīties viedokļiem par citiem ES-Gruzijas attiecību aktuāliem jautājumiem, īpaši ņemot vērā gatavošanos Austrumu partnerības Rīgas samitam.   

Ārlietu padomes sanāksmē plānota diskusija par ES kopīgo stratēģiju Ebolas vīrusa uzliesmojuma apkarošanai, dalībvalstu ieguldījumu cīņā pret Ebolas vīrusu, kā arī ES koordināciju.

Sanāksmes darba kārtībā ir iekļauts jautājums arī par situāciju Irākā un Sīrijā, īpašu uzmanību pievēršot tā sauktās ISIL teroristiskās organizācijas ietekmei uz drošības situāciju reģionā, kā arī iespējamajiem soļiem, vēršoties pret šo teroristisko organizāciju un tās darbības radītajām sekām. Diskusija notiks arī par aktuālo situāciju Lībijā, ņemot vērā kritisko situāciju drošības jomā.

Ministri diskutēs arī par Tuvo Austrumu miera procesu, uzsverot Eiropas Savienības politisko lomu un iespējamo ieguldījumu ilgtspējīga miera veicināšanā.

Ārlietu padomes sanāksmē paredzēta visaptveroša diskusija par notiekošo Ukrainā un turpmāku ES atbalstu.

21. oktobra Vispārējo lietu padomē galvenais jautājums būs š.g. 23. – 24. oktobra Eiropadomes sagatavošana. Turpināsies iepriekšējā Vispārējo lietu padomes sanāksmē iesāktā diskusija par š. g. 26. – 27. jūnija Eiropadomes lēmumu izpildi, pievēršoties ES stratēģiskajai prioritātei „Brīvības, drošības un tiesiskuma Savienība”. Ministri uzklausīs informāciju par 36. protokola piemērošanu Līgumiem, kā arī izskatīs Padomes lēmumu par Reģionu komitejas sastāvu.

ES Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Vispārējo lietu padomi 2014. gada otrajā pusgadā vada ES Padomes prezidējošā valsts Itālija. Savukārt Ārlietu padomi vada ES Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīna Eštone (Catherine Ashton).

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress