Home » Jaunumi, Latvija » Latvija ar Baltkrieviju paraksta sadarbības memorandus transporta un loģistikas jomā

Latvija ar Baltkrieviju paraksta sadarbības memorandus transporta un loģistikas jomā

25_22_33_web

Ceturtdien, 9.oktobrī, Baltkrievijas transporta nedēļas ietvaros notika Baltkrievijas – Latvijas atpaļā galda diskusija „Baltkrievijas un Latvijas sadarbība transporta un loģistikas jomā”, informē Satiksmes ministrija.

Apaļā galda diskusijā piedalījās abu valstu transporta ministri – Anrijs Matīss un Anatolijs Sivaks, transporta un loģistikas nozares asociāciju pārstāvji un uzņēmēji.

Satiksmes ministrs Matīss norādīja, ka šāda veida abu valstu transporta, tranzīta un loģistikas pārstāvju apaļā galda diskusija ir nozīmīga vieta, kur pārrunāt esošās un turpmākās attīstības iespējas. „Starp abām valstīm ir izveidojušās labas, lietišķas un konstruktīvas attiecības, turklāt regulāri notiek tikšanās dažādos formātos, gan valsts institūciju, gan asociāciju un uzņēmēju līmenī. Ceru, ka Baltkrievijas transporta nedēļas pasākumi un apaļā galda diskusija dos labu impulsu sadarbības paplašināšanai, gan kravu pārvadājumu palielināšanai, gan jaunu kravu piesaistei,” uzsvēra Matīss.

Satiksmes ministrs atzina, ka Baltkrievija ir ļoti nozīmīgs – otrs lielākais aiz Krievijas – Latvijas sadarbības partneris dzelzceļa pārvadājumos, t.sk. uzticams sadarbības partneris pārvadājumos ar konteinervilcienu „Zubr”.

Matīss atzīmēja nepieciešamību aktīvi attīstīt dzelzceļa pasažieru pārvadājumus starp Minsku un Rīgu,kā arī informēja par Latvijas ieinteresētību uzsākt darbu pie Latvijas un Baltkrievijas dzelzceļu elektrifikācijas sistēmu savienošanas.

Ņemot vērā, ka Baltkrievija ir uz eksportu orientēta valsts, kas šobrīd realizē tirdzniecības un loģistikas centru attīstības programmu, Latvija aicināja veidot infrastruktūras jaudas Latvijas ostās.Šajā sakarā Matīss izteica gatavību organizēt baltkrievu ekspertu vizīti Latvijā, lai rastu iespēju padziļināti iepazītos ar Latvijas tranzīta koridoru un tā infrastruktūru.

Apaļā galda diskusijas laikā abu valstu transporta ministri atzina, ka Latvijas un Baltkrievijas uzņēmējiem būtu jādibina uzņēmumi vai kopuzņēmumi otras puses valstīs. Tas ievērojami palielinātu uzticību turpmākajā sadarbībā.

Pēc apaļā galda diskusijas tika parakstīts Latvijas loģistikas asociācijas un Baltkrievijas loģistikas asociācijas sadarbības memorands, kā arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” un Baltkrievijas Transporta un komunikācijas ministrijas Galvenās autoceļu pārvaldes sadarbības memorands.

A.Matīss atzina, ka parakstītie memorandi vēl vairāk padziļinās sadarbību starp abām kaimiņvalstīm, turklāt šis būs svarīgs solis abu valstu tranzīta potenciālu palielināšanā.

Jau ziņots, ka no š.g. 6. – 9.oktobrim Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinās Baltkrievijas transporta nedēļa, kuras ietvaros notiek izstāde „Transports un loģistika” un tajā Latviju pārstāv vairāk nekā 30 dalībnieki no Latvijas. Nedēļas ietvaros notika starptautiskās transporta konferences plenārdiskusija, kurā tiks apspriesta tēma par Baltkrievijas transporta sektora konkurētspējas palielināšanu.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress