Home » Baltija, Jaunumi, Lietuva » Straujuma: sašķidrinātās gāzes terminālis mazinās Baltijas enerģētisko izolētību

Straujuma: sašķidrinātās gāzes terminālis mazinās Baltijas enerģētisko izolētību

15639389151_93b2575866_z

Pirmdien, 27.oktobrī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma piedalījās Lietuvas sašķidrinātās  gāzes termināļa kuģa “Independence” svinīgajā atklāšanas ceremonijā Klaipēdā, Lietuvā. Ministru prezidente savā uzrunā uzsvēra – jaunais sašķidrinātās gāzes terminālis mazinās Baltijas enerģētisko izolētību, informē Ministru kabineta Preses dienests.

“Apsveicam Lietuvu ar realizēto sašķidrinātās gāzes termināļa projektu. Tas dos papildus ieguldījumu enerģētiskās drošības veicināšanā reģionā. Mēs labi apzināmies, ka aktuālās ģeopolitiskās situācijas kontekstā reģionālie enerģētikas infrastruktūras projekti ir ieguvuši arī drošības dimensiju, tāpēc ir svarīgi raiti turpināt darbu pie citiem reģionālajiem infrastruktūras projektiem kā Klaipēdas – Klemenai gāzes vads un Latvijas – Lietuvas starpsavienojums, kā arī Lietuvas – Polijas gāzes starpsavienojums,” atzīmēja Ministru prezidente.

Savā uzrunā termināļa atklāšanā Ministru prezidente uzsvēra, ka termināļa nosaukumam “Independence” – “Neatkarība” ir skaidra jēdzieniskā nozīme ne tikai Lietuvai, bet arī pārējām Baltijas valstīm. Viņa arī atgādināja, ka pagājušonedēļ Eiropadomē tika īpaši akcentēta nepieciešamība pēc iespējas ātrāk savienot Baltijas valstis ar pārējās Eiropas enerģētikas tirgu, tā panākot lielāku drošību reģionā.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress