Home » Jaunumi, Latvija » ARS noslēdz līgumu ar LGA un Swedbank par finansējuma saņemšanu privātās slimnīcas izveidei

ARS noslēdz līgumu ar LGA un Swedbank par finansējuma saņemšanu privātās slimnīcas izveidei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medicīnas sabiedrība ARS ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Garantiju aģentūru (LGA) un Swedbank par finansējuma saņemšanu 2.2 miljonu eiro apmērā. Tas tiks ieguldīts Latvijas pirmās privātās daudzprofilu slimnīcas izveidē. LGA finansējums ir piešķirts Mezanīna aizdevuma veidā, kas ir LGA atbalsta veids, ar kuru tiek piešķirts līdzfinansējums projekta realizācijai papildus bankas izsniegtajam aizdevumam, informē Swedbank.

No slimnīcas izbūvei paredzētā finansējuma 60% piešķir Swedbank (1,3 miljoni eiro) un 40% sniedz LGA (0.9 miljoni eiro) mezanīna aizdevuma veidā.

Projekta pirmās kārtas realizācijā kopumā tiks ieguldīti 6,5 miljoni eiro, no kuriem 2,7 miljoni eiro novirzīti būvniecībai, bet 3,8 miljoni – iekārtu un aprīkojuma iegādei. Iekārtas finansē Swedbank, iekārtu iegādei piesaistīts “Eiropas Reģionālās attīstības fonda” LIAA administrētās programmas “Augstas pievienotās vērtības investīcijas” līdzfinansējums 1.28 milj. EUR apmērā, kā arī Latvijas Garantiju aģentūras atbalsts kredīta garantijas veidā.

Jau oktobrī tika uzsākti renovācijas darbi bijušajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā Rīgā, Jāņa Asara ielā 3, lai pavasarī šeit durvis vērtu jaunais “Medicīnas sabiedrības ARS” Agrīnās vēža diagnostikas un personalizētās medicīnas centrs. Šis projekts būs pirmā privātā daudzprofilu slimnīca, kas Latvijā no jauna izveidota kopš neatkarības atjaunošanas. Tajā pacientiem tiks piedāvāta augstvērtīga medicīniskā aprūpe un plašs stacionāro pakalpojumu klāsts.

“Esam iecerējuši, ka pirmās kārtās būvniecības darbi ilgs piecus mēnešus un jau aprīlī varēsim pacientiem nodot jaunizveidoto un moderno Agrīnās vēža diagnostikas un personalizētās medicīnas centru,” stāsta “Medicīnas sabiedrības ARS” valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

„Mezanīna aizdevumi Latvijā vēl tikai iegūst savu popularitāti, un tas noteikti ir ļoti vērtīgs valsts atbalsta instruments. Tas palīdz Latvijas uzņēmumiem risināt investīciju līdzekļu jautājumu lielu un vērtīgu projektu gadījumos – tādos kā šīs daudzprofilu slimnīcas izbūve,” saka Reinis Rubenis, Swedbank Uzņēmumu apkalpošanas vadītājs un valdes loceklis.

LGA direktors Ivars Golsts: „Ir patīkami, ka mezanīna aizdevums dod iespēju uzbūvēt Latvijā pirmo privāto daudzprofilu slimnīcu. Jāatzīmē, ka Medicīnas sabiedrība ARS ir novērtējusi gan kredīta garantijas, gan mezanīna aizdevuma priekšrocības un spēja izmantot katru no šiem finanšu instrumentiem tam piemērotākajā projektā. Vēlam uzņēmumam veiksmi iecerēto plānu īstenošanā!”

Atslēgas vārdi: , , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress