Home » Jaunumi, Latvija » Atbalsta Latvijas un Honkongas līguma noslēgšanu

Atbalsta Latvijas un Honkongas līguma noslēgšanu

Get-Vietnam-Visa-from-Hong-Kong

Otrdien, 2. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts un apstiprināts Finanšu ministrijas sagatavotais likumprojekts par Latvijas valdības un Ķīnas Tautas Republikas Honkongas īpašā administratīvā reģiona valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem. Līgums veicinās komercdarbību un ārvalstu investīciju piesaistīšanu abās pusēs, informē Finanšu ministrija.

Galvenie līguma uzdevumi ir nodrošināt katras līgumslēdzēja puses investoriem stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzēja pusē, kuru neietekmēs otras puses nodokļu normatīvo aktu grozījumi. Tāpat uzdevums ir radīt likumīgu pamatu abu pušu kompetento iestāžu tiešai sadarbībai un novērst iespējas izvairīties no nodokļu maksāšanas, veicot savstarpēju informācijas apmaiņu.

Abu pušu potenciālajiem investoriem tiks radīts stabilāks nodokļu aplikšanas režīms otrā līgumslēdzēja pusē gan attiecībā uz uzņēmējdarbības ienākumu, gan arī uz tādiem pasīvajiem ienākumiem kā dividendes, procenti un autoratlīdzības, kas ir definētas līgumā un attiecībā uz kurām ir noteiktas maksimālās likmes, pēc kādām otra puse drīkst šos ienākumu veidus aplikt.

Līgumā tiek noteikts, ka to izcelsmes valstī dividendes, procentu maksājumus un autoratlīdzības var aplikt ar nodokli, kas nepārsniedz 10% (dividendes un procentu maksājumi) un 3% (autoratlīdzības) likmi no minēto ienākumu kopapjoma. Līdz ar to investori iegūst skaidrību par to, cik lielā mērā izcelsmes pusē var tikt aplikti ar nodokļiem viņu gūtie ienākumi.

Pēc līguma parakstīšanas to nepieciešams apstiprināt Saeimā.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress