Home » Eiropa, Jaunumi » Šveica pastiprina sankcijas pret Krieviju, papildinot melno sarakstu

Šveica pastiprina sankcijas pret Krieviju, papildinot melno sarakstu

2014-03-21T173256Z_01_DBA04_RTRIDSP_3_SWITZERLAND

Dramatiski straujais rubļa kritums nav vienīgais, kas otrdien negatīvi pārsteidzis Krieviju. Savas sankcijas pret lielvalsti vakar pastiprinājusi arī Šveice, “melnajā sarakstā” iekļaujot vēl 13 personas un piecas organizācijas.

Šveice, kas iepriekš norādīja, ka vēlas palikt neitrāla un neieviesīs sankcijas pret Krieviju, tomēr augusta sākumā īstenoja pasākumus, kas aizliedz finansiālo darbību Šveices teritorijā ar 18 Krievijas uzņēmumiem. Sankcijas tika piemērotas 26 Krievijas augsta ranga amatpersonām, tai skaitā kaujinieku līderiem Aleksandram Hodakovskim, Aleksandram Borodajam, Krievijas drošības dienestu amatpersonām Mihailam Fradkovam un Nikolajam Patruševam, kā arī Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam.

Aizliegums stāties jaunās biznesa attiecībās ar finanšu starpniekiem Šveicē vakar noteikts vēl 13 personām, tai skaitā teroristu organizācijai “Doņeckas tautas republika”.

Šveices bankās Krievijas pilsoņi noguldījuši ievērojamas summas, 2012. gadā tie bijuši 13,8 miljardi franku, liecina Šveices Nacionālās bankas dati.

 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress