Home » Jaunumi, Krievija » Ēģiptē sācis cirkulēt Krievijas rublis

Ēģiptē sācis cirkulēt Krievijas rublis

timthumb15

Krievija un Ēģipte turpina tuvināties viena otrai un abu valstu sadarbība kļūst arvien ciešāka, par ko liecina fakts, ka Krievijas rublis sācis cirkulēt Ēģiptē, vēsta ārvalstu mediji.

Lai attīstītu tūrisma nozari un padarītu valsti pievilcīgāku tūristu acīm, vairāki Ēģiptes uzņēmēji sākuši ļaut tūristiem norēķināties ar Krievijas nacionālo valūtu rubli.

Ēģiptes Tūrisma ministrijas trešdien paziņoja, ka vairāki Ēģiptes veikali un uzņēmumi sākuši pieņemt maksājumus Krievijas rubļos, lai uzlabotu valsts ekonomiku. 

Šis solos sperts, lai palielinātu krievu tūristu skaitu, kas pēdējā laikā ir samazinājies. Tāpat krievu viesiem plānoti ievērojami vīzu režīma atvieglojumi.

Pērn Ēģipti apmeklēja aptuveni trīs miljoni tūristi no Krievijas, bet viss liecina, ka šogad šis skaits varētu būt krietni lielāks.

Ēģipte cer nodibināt ciešākas attiecības, galvenokārt, lai veicinātu krievu tūristu pieplūdumu, savukārt Krieviju vairāk interesē nodrošināt stabilitāti enerģētikas joma, kas apdraudēta pēc Eiropas Savienības (ES) ieceres kļūt neatkarīgai no Krievijas dabasgāzes.

Jau vēstīts, ka Krievijas lielākā naftas kompānija “Gazprom” noslēgusi līgumu ar Ēģiptes dabasgāzes holdingu EGAS par sašķidrinātās gāzes piegādi.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress