Home » Eiropa, Jaunumi » ES nākamnedēļ plāno piemērot Krievijai jaunas sankcijas

ES nākamnedēļ plāno piemērot Krievijai jaunas sankcijas

M

Neskatoties uz ceturtdien noslēgto Minskas pamieru, Eiropas Savienība (ES) nākamnedēļ plāno piemērot jaunas sankcijas Krievijai.

Jaunu sankciju ieviešana pret Krieviju notiks, neskatoties uz panākto pamieru Minskā, pavēstījis avots ES, norādot, ka ES valstu ārlietu ministri vienojošies atlikt sankciju ieviešanu par vienu nedēļu, lai uzlabotu izredzes panākt vienošanos par pamieru Ukrainā.

Sankciju saraksts tiks publicēts pirmdien. Jaunās sankcijas attieksies uz piecām Krievijas amatpersonām, četrpadsmit Ukrainas prokrievisko separātistu pārstāvjiem un deviņām juridiskām personām, kas ir līdzvainīgas Mariupoles apšaudē. Viņiem tiks noteikts aizliegums iebraukt ES un iesaldēti tur esošie aktīvi.

 

Izskanējušos informāciju apstiprinājis arī ES Padomes prezidents Donalds Tusks, norādot, ka ES ticība Krievijas prezidenta labajai gribai ir ierobežota.

Tikmēr Ukrainas valsts prezidents Petro Porošenko norādījis, ka sagaida, ka ES pastiprinās sankcijas pret Krieviju, gadījumā, ja netiks īstenota Minskas vienošanās.

Kā jau ziņots, 12. septembrī spēkā stājās jaunās ES sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā tās agresiju Ukrainā. Jaunās sankcijas attiecās uz finanšu tirgiem, ierobežojot to pieeju Krievijas naftas kompānijām, tai skaitā «Rosņeftj», «Transņeftj» un gāzes koncernam «Gazprom».

Tāpat noteikti dažādi finansiāliem ierobežojumi, kas, galvenokārt, skars kapitāltirgus jomu un divejāda lietojuma preču ražotājus. Sankciju sarakstā iekļautas vairākas bankas, tai skaitā ”Rosselkhozbank”, “Sberbank, ”Gazprombank” un VEB.

Uz nenoteiktu laiku pārtraukta arī finanšu ieguldīšana naftas krājumu meklējumos Krievijas arktiskajā reģionā.

ES noteikusi tirdzniecības aizliegumu ar deviņiem aizsardzības uzņēmumiem – ”OAO Almaz Antey”, “OAO NPO Bazalt”JSC Kalashnikov”, “JSC Sirius”, “OJSC Stankoinstrument”, “OAO JSC Chemcomposite”, “JSC Tula Arms Plant”, “NPK Technologii Maschinostrojenija” un “OAO Wysokototschnye.

Papildināts arī to fizisko un juridisko personu loks, kurām piemēroti dažādi ierobežojumi saistībā ar viņu atbalstu Krievijas darbībām Ukrainā. Zināms, ka sarakstā iekļautas vairākas Krievijas amatpersonas un uzņēmumi, kā arī personas no pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» un Krievijas okupētās Krimas.

 

 

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress