Home » Jaunumi, Latvija » “Latvijas Gāzes” akcijas, visticamāk, tiks pārdotas “Marguerite”

“Latvijas Gāzes” akcijas, visticamāk, tiks pārdotas “Marguerite”

latvijas_gaze

“Latvijas Gāzes” akcijas, iespējams, tiks pārdotas vairāku Eiropas finanšu institūciju izveidotajam fondam “Marguerite”, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola.

Ministre norādīja, ka valstij būtu pieņemama “Latvijas Gāzes” akciju pārdošana personai vai uzņēmumam, kas nav tiešā saistībā ar gāzes piegādāju “Gazprom”, tādējādi uzlabojot iespējamo konkurenci arī trešo pušu piekļuvei infrastruktūrai.

“Pircēju izvēlas pārdevējs, šajā gadījumā – “E.ON Ruhrgas”, savukārt valstij ir pirmpirkumu tiesības. Un kad šis darījums kļūs pavisam reāls, tad arī valstij no savs puses būtu jāvērtē, vai šis pircējs ir atbilstošs. Ja nē, jāizvērtē sava iespēja izmantot savas pirmpirkuma tiesības un šīs daļas iegādāties,” sacīja ministre.

Ministre norādīja līdz šim bijusi neoficiāli informācija par vienu interesentu – “Marguerite” fondu, kuru Reizniece – Ozola atzīst par labu pircēju, kas nepasliktinātu arī valsts intereses. 

Reizniece – Ozola uzsver, ka pašreiz gan prioritāte ir Latvijā gāzes tirgus atvēršana, kas jāpaveic līdz 2017. gadam, lai būtu iespējama konkurence un Latvijas patērētāji varētu par pakalpojumu maksāt zemāku cenu.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress