Home » Jaunumi, Latvija » „Valmiermuižas alus” šogad uzņēmuma attīstībai investēs 1,1 miljonu eiro

„Valmiermuižas alus” šogad uzņēmuma attīstībai investēs 1,1 miljonu eiro

Valmiermuiza_beer

2014. gadu “Valmiermuižas alus” noslēdzis ar apgrozījumu 3.39 miljoni eiro, un tas ir par 36% vairāk, nekā gadu iepriekš. Šogad „Valmiermuižas alus” ar „Lauku atbalsta dienesta” (LAD) atbalstu investēs 1,1 miljonu eiro. Puse no investīcijām tiks ieguldīta portera alus darīšanā eksporta tirgum, otra puse – bezalkoholisko Latvijas augļu-ogu zelteru un kvasa darīšanā no Latvijas iesala graudiem.

Pārdotā alus daudzums pērn audzis par 27.3%, kopumā sasniedzot 1.86 miljonus litru. No tā teju 1% eksportēts uz Igauniju. Šogad eksportu uz Igauniju plānots dubultot, bet ilgākā laikā alus baudītājiem Baltijas jūras reģionā plānots piegādāt 10% no izbrūvētā.

„ Attīstoties alus baudīšanas kultūrai Baltijā, turpinās augt pieprasījums pēc mazo alus darītavu alus ar izteiksmīgām garšas buķetēm. Pasaulē slavenākais alus veids no Latvijas ir Baltijas porteris, kas tiek raudzēts lēnāk un zemākā temperatūrā, iegūstot saldāku un maigāku grauzdētas kafijas garšas buķeti,” saka „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. „Pie „Valmiermuižas Portera” garšas strādājam jau vairāk nekā gadu. Šogad ieguldīsim pusmiljonu eiro portera mucās, kur to nesteidzīgi divus mēnešus raudzēt un nogatavināt.”

Runājot par bezalkoholisko dzērienu tendencēm, A. Ruņģis atzīmē augošo pieprasījumu pēc Latvijā dzimušām garšām. Tāpēc šogad „Valmiermuižas alus” plāno ciešāk sadarboties ar Latvijas zemniekiem, lai no Latvijas miežu iesala graudiem uzsāktu “Valmiermuižas kvasa” brūvēšanu, un no dabīgām pašmāju augļu-ogu sulām bezalkoholisku zelteru gatavošanu. „Nepieciešamo izejvielu sagāde Latvijā pietiekošā apjomā un augstā kvalitātē būs liels izaicinājums. No Latvijai raksturīgām dabas veltēm var gatavot garšā bagātus zelterus kā alternatīvu importētajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem. Latvijas zelteri būs garšā izteiksmīgāki un Latvijai raksturīgās garšas saglabājoši,” saka A. Ruņģis.

Pirmo pieredzi sadarbībā ar Latvijas lauksaimniekiem „Valmiermuižas alus” guva pērn, kad uzsāka brūvēt Latvijas graudu iesala dzērienu “Zelta Zirgs” bez pievienota cukura, kam gaišo miežu iesalu piegādā iesalnīca “LATRAPS” Staļģenē. „Mērķis ir radīt spēkus atjaunojošu, veselīgu, tautas sportistu vidē atzītu alternatīvu enerģijas dzērieniem,” saka A. Ruņģis. „Tāpēc ”Zelta Zirgu” izstrādājām kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes uztura zinātnes speciālistiem. Šogad sadarbību turpinām, pētot, kā padarīt šo dzērienu uzturā vēl vērtīgāku. Ceram, ka uz aprīli, kad sāksies aktīvā velo sezona, „Zelta Zirgs” būs jau apkalts ar zelta pakaviem.”

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress