Home » Jaunumi, Latvija » Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” drīz uzsāks eksportu uz Ķīnu

Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” drīz uzsāks eksportu uz Ķīnu

timthumb

Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” ražotnes – ” Rīgas piena kombināts” un “Valmieras piens” saņēmušas Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus, kas ļaus uzsākt eksportu uz Ķīnu tiklīdz Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņems apstiprinājumu no Ķīnas Tautas republikas atbildīgajiem dienestiem. Konceptuālas vienošanās par sadarbību ar biznesa partneriem Ķīnā jau panāktas, informē uzņēmumā.

“Pavisam tuvu ir brīdis, kad varēsim nosutīt pirmo saldējuma kravu uz Ķīnu. Līdz ar sertifikātu saņemšanu, Food Union “mājas darbs”, lai uzsāktu tirdzniecību Ķīnā, ir izpildīts. Tagad ar nepacietību gaidām, kad abu valstu atbildīgie dienesti nokārtos -pēdējās formalitātes. Par palīdzību šajā procesā īpaši gribam pateikties Zemkopības ministram Jānim Dūklavam un Ķīnas vēstniekam Latvijā Jangam Guocjangam (Yang Guoqiang),” stāsta AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

“Eksporta uzsākšanai uz Ķīnu mums būs nepieciešams papildu svaigpiens. Esam aprēķinājuši, ka sākotnējā posmā tās būs aptuveni papildus 50 tonnas svaigpiena dienā līdz pat 400 tonnām dienā gadu pēc eksporta uzsākšanas. Tas ir divreiz vairāk, nekā iepērkam pašlaik,” papildina Normunds Staņēvičs.

Saņemtie Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikāti abām Food Union ražotnēm nākotnē ļaus eksportēt saldējumu, augstā temperatūrā pasterizētu pienu un un saldo krējumu, krēmsieru, sviestu, kausēto sieru, biezpienu un industriālos produktus – pilnpiena un vājpiena pulveri. Taču sākotnējā posmā plānots attīstīt tieši saldējumu Ekselence, Pols un Nu Fruit, kā arī RASA svaigo un kausēto sieru eksportu.

Ķīnas HACCP sertifikātus izsniedza Ķīnas sertifikācijas un inspekcijas kompānija (China Certification & Inspection (Group) Co., Ltd), kas šī gada janvārī aizvadīja piecu dienu auditu Food Union ražotnēs, lai pārliecinātos par Food Union ražoto produktu un produktu drošības vadības sistēmas atbilstību Ķīnas prasībām.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress