Home » Jaunumi, Krievija » Sibīrijā pensionāriem iespēja saņemt bezmaksas maizi; cilvēki iniciatīvu nosoda

Sibīrijā pensionāriem iespēja saņemt bezmaksas maizi; cilvēki iniciatīvu nosoda

B_ZvfK3UYAA-Br3

Krievijā, Sibīrijas pilsētā Tomskā, valsts ekonomikas lejupslīdes dēļ, pensionāriem katru nedēļu būs iespēja saņemt bezmaksas maizi, vēsta ārvalstu mediji.

Kāda Tomskas beķereja paziņoja, ka sestdienās un svētku dienās vietējiem pensionāriem divos veikalos tiks izsniegti 60 bezmaksas maizes klaipi. Pirmo reiz maizi par brīvu bija iespēja saņemt sestdien, 7. martā.

Tomskas mērs Ivans Kļajins šādu iespēju atbalsta, jo norāda, ka tādējādi tiks sniegta palīdzība cilvēkiem, kuriem sarežģīto ekonomisko situāciju nākas pārdzīvot ar grūtībām. Viņš atzīmēja, ka Tomskas uzņēmējiem ir jāsaprot, ka pašreizējais pārtikas cenu pieaugums cilvēkiem ar zemiem ienākumiem liedz nopirkt pat pamata pārtikas produktus.

2015. gada janvārī salīdzinājumā ar 2014. gada janvāri cenas augļiem un dārzeņiem pieaugušas par 40%. Tāpat cenas ievērojami augušas tādiem produktiem kā olām, makaroniem un graudaugiem.

Lai gan iniciatīvai ir daudzi atbalstītāji, cilvēki sociālajos portālos pauda nesapratni, jo 60 maizes klaipi uz 115 tūkstošiem Tomskas iedzīvotāju neko nenozīmē, tādēļ no tās pat neesot nekāda jēga. Tāpat Tomskas pensionāri par beķerejas lēmumu esot aizvainoti, jo dalot maizi, netiek izvērtēts, kuram pensionāram tā esot vajadzīga vairāk – 7. martā divas dāmas dārgos mēteļos esot pieskrējušas un paķērušas maizi par brīvu, kamēr nabadzīgāki cilvēki par maizes klaipu izdeva pēdējās kapeikas. Pensionāri vēlētos, lai maize par brīvu tiktu sniegta tiem, kuri paši līdz veikalam nemaz nevar tikt, lai tas būtu daudz godīgāk un nebūtu tik aizvainojoši.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress