Home » Jaunumi, Krievija » Krievija apsver iespēju atcelt pārtikas embargo dažām Eiropas valstīm

Krievija apsver iespēju atcelt pārtikas embargo dažām Eiropas valstīm

s

Krievijas valdība plāno izskatīt iespēju atcelt Krievijas noteikto pārtikas embargo dažām Eiropas Savienības (ES) valstīm, paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fedorovs.

Trešdien Maskavā gaidāma Krievijas un Grieķijas pārstāvju tikšanās, kurās laikā abas puses plāno izrunāt jautājumus, kas attiecas un tirdzniecību un ekonomiku, investīcijām, kultūras un humāno palīdzību, kā arī apspriezt aktuālos starptautiskos jautājumus.

“Krievijai un Grieķijai ir daudz kopīgu interešu,” pirms gaidāmās abu valsts tikšanās sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Kremļa pārstāvis neizslēdza, ka apspriežamo jautājumu sarakstā varētu būt arī pārtikas embargo, norādot, ka Krievija un Grieķija sadarbojās lauksaimniecības nozarē un valdība varētu izskatīt iespēju par embargo atcelšanu dažu Eiropas Savienības (ES) valstu pārtikas produktiem, tai skaitā Grieķijai.

Ar līdzīgu paziņojumu marta vidū nāca klajā arī Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fedorovs, norādot, ka ministrija plāno atbildēt uz dažu Eiropas valstu pieprasījumu ļaut Krievijai piegādāt augļus un dārzeņus.

Runājot par valstīm, kurām tiks dota priekšroka, Fedorovs norādīja, ka intensīva diskusija par iespējamiem risinājumiem notiks ar Ungāriju, Grieķiju un Kipru, kuras arī bijušas iniciatores attiecību uzlabošanai ar Krieviju.

Ministra teikto apstiprinājis arī Krievijas veterinārās un pārtikas uzraudzības dienesta “Rosseļhoznadzor” vadītājs Sergejs Dankverts, norādot, ka iepriekš nosaukti trīs valstu produkti būs pirmie, kas atgriezīsies Krievijas lielveikalu plauktos pēc sankciju atcelšanas.

Taču pašlaik par galveno jautājumu izvirzīts Grieķijas ekonomikas uzlabošana. Trešdien sarunās plānots apspriezt gāzes atlaidi Atēnām un jaunus aizdevumus, kā arī virzīt jautājumus par sadarbību enerģētikas jomā.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress