Home » Jaunumi, Latvija » Ministrs: ES sankcijas pret Krieviju saglabāsies līdzšinējā apmērā

Ministrs: ES sankcijas pret Krieviju saglabāsies līdzšinējā apmērā

timthumb6Visticamāk, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju saglabāsies līdzšinējā apmērā, trešdien LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

“Šobrīd ir Eiropas Padomes lēmums martā, kas paredz, ka gadījumā, ja Minskas vienošanās netiek pildīta, tad esošais sankciju līmenis tiek saglabāts. Vienlaikus mums ir divi mēneši līdz šim lēmumam un daudz ko noteikts situācijas attīstība Ukrainas austrumos, ” intervijā sacīja ministrs.

Rinkēvičs norādīja, ka gadījumā, ja situācija Ukrainā dramatiski pasliktināsies, tad varētu domāt par jaunām sankcijām pret Krieviju, vienlaikus paredzot, ka tādā gadījumā sarunas Eiropas partneru vidū varētu būt daudz grūtākas un būtu vairāki iebildumi.

“Ja mēs redzam, ka sankcijas tomēr ir devušās savu labumu, tad šis “instruments” ir jātur uz galda,” sacīja Rinkēvičs.

Savukārt runājot par Grieķijas un Krievijas vizīti, ministrs norādīja, ka šī tikšanās ir saistāma gan ar Grieķijas vēlmi panākt labvēlīgākus nosacījumus sarunās par aizdevuma programmas izpildi, gan centieni pozicionēt sevi kā Krievijas draugu. Vienlaikus gan Rinkēvičs uzsvēra, ka izšķirošajā brīdī, Grieķija, izvērtējot visus plusus un mīnusus, nostāsies ES pusē.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, ES noteikusi pret valsti ekonomiskās sankcijas.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress