Home » Jaunumi, Latvija » Dūklavs: Pārliecības, ka divu nedēļu laikā varētu atjaunot zivju eksportu uz Krieviju, nav

Dūklavs: Pārliecības, ka divu nedēļu laikā varētu atjaunot zivju eksportu uz Krieviju, nav

timthumb4Ir diezgan ticams, ka Krievija divu nedēļu laikā varētu atcelt Latvijai noteikto zivju produktu importa aizliegumu, taču pilnīgas pārliecības par to nav, piektdien intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Dūklavs skaidroja, ka Latvijai vēl jānosūta virkne dokumentu, norādot, ka Krievija jau skatot daļu materiālus un pēc Maskavas kolēģu vārdiem, tie esot pārliecinoši.

“Ir daudz, kas paveikts attiecībā uz benzopirēna samazināšanu produkcijā. Par procedūru, izcelsmi un marķēšanu bija jautājumi un, mūsuprāt, šie visi jautājumi ir sakārtoti,” sacīja Dūklavs.

Savukārt komentējot Krievijas lēmumu apturēt Latvijas zivju produkcijas importu un to saistību ar politiskajiem apstākļiem, Dūklavs norādīja, ka nepiekrīt šim apgalvojumam un skaidri viņš nevar pateikt, ka Krievijas pārmetumi varētu nebūt pamatoti.

Jau vēstīts, ka lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačovs paziņojis, ka tuvāko divu nedēļu laikā tiks izskatīti Latvijas kolēģu iesniegtie materiāli un ja pārkāpumi netiks atklāti, tad ierobežojumi tiks atcelti.

Jau vēstīts, ka Krievija šā gada jūnija sākumā noteica pagaidu ierobežojumus Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress