Home » Jaunumi, Krievija » Krievija tomēr nenosaka sankcijas pret Gruziju

Krievija tomēr nenosaka sankcijas pret Gruziju

1024178919Neraugoties uz to, ka sākotnēji Gruzija bija starp tām septiņām valstīm, kuras Krievija plānoja iekļaut pārtikas embargo sarakstā, Maskava tomēr izlēmusi nenoteikt Gruzijas pārtikai importa aizliegumu, galvenokārt, tāpēc, ka Gruzijas “nodarījums” pret Krieviju bijis salīdzinoši nenozīmīgs.

Krievijas valdības runasvīrs norādījis, ka Gruzija netiek iekļauta pārtikas embargo sarakstā tā iemesla dēļ, ka valsts pieņemti pasākumi pret Krieviju vērtējami kā nenozīmīgi.

“Pašlaik Krievija un Gruzija nav intensīvās attiecībās, ne arīdzen ar lielu savstarpēju tirdzniecības apgrozījumu. Atšķirībā no citām valstīm, Gruzijas vadības veiktie pasākumi pret Krieviju ir nenozīmīgi. Šajā sakarā tika nolemts, ka nav nepieciešams iekļaut Gruziju to valstu sarakstā, kurām noteikts pārtikas embargo aizliegums,” norāda Krievijas amatpersona.

Maskava pārtikas embargo sarakstam pievienojusi vēl piecas valstis, kuram turpmāk tiks aizliegts importēt pārtiku uz Krieviju.

“Vesela virkne valstu ir pievienotais Eiropas Savienībai (ES), Austrālijai, Kanādai, Norvēģijai un ASV, kuram ir aizliegts aizliegts eksportēt dažāda veida pārtiku uz Krieviju. Zināmu apstākļu dēļ tās ir Albānija, Melnkalne, Islande un Lihtenšteina, kā arī Ukraina,” valdības sēdē paziņoja Medvedevs.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress