Home » Jaunumi, Krievija » Krievijas parlaments vienbalsīgi atbalsta karaspēku izmantošanu Sīrijā

Krievijas parlaments vienbalsīgi atbalsta karaspēku izmantošanu Sīrijā

Putin

Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstījusi valsts prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut Krievijas karaspēku izmantošanu Sīrijā, vēsta ārvalstu mediji.

Krievijas parlaments vienbalsīgi devis oficiālu piekrišanu Vladimira Putina lūgumam atļaut izmantot tautas militāros spēkus Sīrijā, tādējādi bruģējot ceļu uz Krievijas atklātu iejaukšanos Sīrijā.

“Par iemeslu spēka izmantošanas pieprasījumam ņemts vērā lielais Krievijas un kaimiņvalstu iedzīvotāju skaits, kas pievienojušies teroristu grupām, kas cīnās Sīrijā,” paziņoja prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs, paužot bažas par Krievijas drošību.

“Mūsu iesaistīšanās nav saistībā ar ārpolitiskajiem mērķiem un mūsu ambīcijām, ko bieži pārmet Rietumvalstu partneri. Šāda palīdzība Sīrijai ir tikai pašas Krievijas Federācijas intereses,” sacīja Ivanovs.

Kremlis solīja, ka Maskava negrasās sūtīt zemes karaspēku uz Sīriju, bet tikai uzstājusi izmantot savu gaisa spēkus, lai atbalstītu Sīrijas valdības spēkus cīņā pret islāma valsti. Ivanovs uzsvēra, ka Krievija varētu izmantot savas kara lidmašīnas, lai sasniegtu teroristu mērķus, ja to pieprasa Sīrijas valdība.

Pagājušajā nedēļā Krievija nosūtījusi uz Sīriju vismaz 500 karavīrus. Iepriekš nosūtīti arī aptuveni pusduci kaujas tanku un citu ieroču – kopā ar militāro padomnieku, tehniķi, apsargiem un viss liecina par mērķi izveidot gaisu bāzi netālu no Latākijas pilsētas piekrastes.

Kopš 2011. gada, kad stājies spēkā Sīrijas prezidenta Bašara al Asadama režīms, saasinājies karš starp dažādām nemiernieku grupām, kurā līdz šim nogalināti vismaz 250,000 cilvēki.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress