Home » Jaunumi, Latvija » Kalvītis: Konkurences padome pārvērtusies par “soda ekspedīciju”

Kalvītis: Konkurences padome pārvērtusies par “soda ekspedīciju”

kalvitis-Aivars-Liepiņš-Dienas-mediji-02

Konkurences padome ir pārvērtusies par “soda ekspedīciju”, intervijā laikrakstam “Diena” norādīja akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, runājot par 2,2 miljonu eiro piemēroto sodu.

Kalvītis intervijā gan atklāja kādu iepriecinošu ziņu Latvijas iedzīvotājiem – šī apkures sezona būs daudz lētāka, pateicoties samazinātajiem dabasgāzes tarifiem un cenas krišanos pasaules tirgū. Savukārt gāzes tirgus liberalizācijas jautājumā, Kalvītis apliecināja, ka “Latvijas Gāze” no tās nebaidās, tikai vēlas, lai uzņēmuma sadalīšana notiktu vislabākajā veidā, neciešot uzņēmumam, gāzes patērētājiem un arī akcionāriem.

Runājot par šobrīd tik ļoti aktuālo konfliktu starp Konkurences padomi un “Latvijas Gāzi”, Kalvītis norādīja, ka 2,2 miljonu eiro sodam paliekot spēkā, uz ilgiem gadiem tiks iedragāta uzņēmējdarbības vide.

“”Latvijas Gāze” tiek notiesāta par to, ko pirms tam četru gadu garumā apliecināja par pareizu esam trīs valsts iestādes – gan sabiedrisko pakalpojumu regulators, gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, gan pati Konkurences padome. Tātad pilnīgi tiek ignorēts tiesiskās paļāvības princips,” piebilda akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs, nesaprotot, kā tālāk varēs uzticēties valstij, kuras iestādes četrus gadus atzīst par labu esam to kartību, kādā tiek ievākti nesamaksātie gāzes parādi, bet tad pēkšņi, ar atpakaļejošu datumu, pasaka, ka tā tomēr tos nedrīkstēja ievākt.

Kalvītis par pilnīgi nepieņemamu atzīmē arī soda apmēru – kamēr normālās Eiropas Savienības valstīs, kurās attīstās bizness, sodu rēķina no pārkāpuma būtības, “Latvijas Gāzei” tas piemērots no kopējā apgrozījuma, soda naudai nemaz neattiecoties uz pārkāpuma apmēru.

“Mēs protestējam pret veidu, kā šis sods ir aprēķināts, un pats galvenais – pret to, ka ir pārkāpts tiesiskās paļāvības princips,” apliecina bijušais valdības vadītājs, kurš norāda, ka “Latvijas Gāze” šajā gadījumā tiesāsies visās iespējamās instancēs un nekad neatzīs šādu rīcību par taisnīgu un godīgu pret vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem. Tikpat nesaprotams esot apgabaltiesas spriedums – tas faktiski ir pārkopēts teksts no Konkurences padomes lēmuma, neesot analizētam nevienam “Latvijas Gāze” argumentam.

Kā norāda Kalvītis, Konkurences padomes mērķis ir veicināt godīgu konkurenci uzņēmējdarbības vidē, taču nu tā pārvērtusies par “soda ekspedīciju”. “Tās galvenais mērķis ir sodīt, pat neiedziļinoties lietas būtībā un neanalizējot to. Un tas ož pēc politiska pasūtījuma,” atklāti teic “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka nespēj, kā bijušais valdības vadītājs, to izskaidrot.

Foto: Aivars Liepiņš, Dienas mediji

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress