Home » Jaunumi, Latvija » Kravu apjoma rādītāji septembrī ir pesimistiski; gaidāms kritums

Kravu apjoma rādītāji septembrī ir pesimistiski; gaidāms kritums

ameriksSeptembrī varētu būt nopietni krities kravu apjoms Rīgas brīvostā, ceturtdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” bažas pauda Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Intervijā Ameriks norādīja, ka pašreizējās prognozes ir pesimistiskas un gaidāms kritums:”Šis varētu būt pirmais mēnesis, kad diezgan nopietni būs krities kravu apjoms. Vai tas saistīts ar politiskiem lēmumiem, vai sliežu rūsēšanu, vai objektīvu remontu, par to mums būs vēl jārunā.”

Vienlaikus Rīgas vicemērs atturējās nosaukt precīzu skaitli, taču norādīja, ka tas būs divciparu skaits.

“Par iespējamo kravu apjoma kritumu liecina tas, ka pusmēnesi netika krautas ogles vienā no lielākajiem ogļu termināļiem “Strek”, arī vairāki citi stividori nesaņēma atbilstošu kravu daudzumu. Par to liecina arī tas, ka stividori vērsušies Satiksmes ministrijā, aicinot uz pārrunām Krievijas dzelzceļu,” pauda Ameriks.

Viņš atklāja, ka kopējie dati par kravu apgrozījumu septembri būs zināmi nākamnedēļ, 5. vai 6.oktobrī.

Jau vēstīts, ka augustā Ameriks paziņoja ka pēc viņa rīcība esošās informācijas, Rīgas brīvosta saņēmusi neoficiālu informāciju, ka Krievijas dzelzceļš pārtrauks ogļu tranzītu caur Rīgas ostu.

Pagaidām gan jāatzīmē, ka situācija ir normāla un turpinās ogļu iekraušana, taču apjomi, ņemot vērā sliežu dzelzceļu remontu, ir samazinājušies.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress