Home » Eiropa, Jaunumi » Krievija aizliedz Turcijas pārtikas importu; sankcijas apdraud arī tekstilizstrādājumus

Krievija aizliedz Turcijas pārtikas importu; sankcijas apdraud arī tekstilizstrādājumus

Vegetables_0006Saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem. Viens no pirmajiem soļiem ir pārtikas embargo.

Krievijas valdība aizliegs Turcijai ievest gaļas, vistas, piena un zivs produktus, kā arī dārzeņus, augļus un ogas. Kā liecina Krievijas Zemkopības ministrija informācija, pilns saraksts ar aizliegtajām importa precēm tiks publiskots 1. decembrī.

“Mūsu uzdevums ir nodrošināt šī plāna īstenošanu. Tas nav neiespējams uzdevums aizstāt Turcijas importu,” norāda Krievijas lauksaimniecības preču uzraudzības iestādes “Rosselkhoznadzor” pārstāvis.

Tiek norādīts, ka Krievijai ir izdevies nostiprināt pašiem savu lauksaimniecības produkciju, pateicoties Rietumvalstu sankcijām. “Mēs esam izdarījuši daudz, lai šogad paplašināt mūsu eksportu ģeogrāfiju. Pārtikas sistēma ir kļuvusi elastīgāka un stabilāka,” norāda pārstāvis.

Dienests norāda, ka iespējamās sarunas par piena produktu importu sāktas ar Irānu. Ir veikti pasākumi, lai palielinātu Vjetnamas, Urugvajas un Apvienoto Arābu Emirātu importu uz Krieviju.

Papildus pārtikas importa aizliegumam, Krievijas valdība apsver aizliegt arī tekstilizstrādājumu importu no Turcijas.

Sestdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par valsts drošību, kas nosaka ekonomiskās sankcijas pret Turciju. Viņš uzdeva valdībai izveidot sarakstu ar Turcijas preču un uzņēmumu pakalpojumiem, kas būs aizliegti Krievijā.

Jau vēstīts, ka Krievija ceturtdien paziņojusi, ka varētu pastiprināt kontroli pār Turcijas pārtikas importu, šādu lēmumu skaidrojot ar biežajiem drošības standartu pārkāpumiem.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress