Home » Jaunumi, Krievija » Krievija paziņo, ka pastiprinās kontroli pār Turcijas pārtikas importu

Krievija paziņo, ka pastiprinās kontroli pār Turcijas pārtikas importu

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka varētu pastiprināt kontroli pār Turcijas pārtikas importu, šādu lēmumu skaidrojot ar biežajiem drošības standartu pārkāpumiem.

“Apmēram 15% no Turcijas lauksaimniecības produkcijas neatbilst Krievijas standartiem. Pesticīdu, nitrātu un nitrītu līmeņi ievērojami pārsniedz normās,” norādījis lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs.

Tiek norādīts, ka ņemot vērā atkārtotus pārkāpumus, Krievijas valdība uzdevusi veterinārajam un fitosanitārajam dienestam “Rosseļhoznadzor” stiprināt kontroli pār lauksaimniecības produkcijas un preču piegādēm no Turcijas.

“Krievija organizēs papildus pārbaudes uz robežas un pārtikas ražotnēs Turcijā,” norāda ministrs, piebilstot, ka šogad aptuveni 40 reizes turku dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos atrastas aizliegto un kaitīgo vielu pēdas.

Pēdējos desmit mēnešos Turcija Krievijā importējusi lauksaimniecības produkciju un preces nedaudz virs viena miljarda dolāru vērtībā, kas ir par 21,2% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

“Turcijas dārzeņi veido aptuveni 20% no dārzeņu importa uz Krieviju,” sacīja Tkačevs, piebilstot, ka Maskava varētu izvēlēties iegādāties dārzeņus no citām valstīm, piemēram, Irānas, Izraēlas, Marokas, Azerbaidžānas un Uzbekistānas.

“Turcija veido arī ceturto daļu no Krievijas citrusaugļu importa,” norādīja ministrs, piebilstot, ka Krievija varētu pārorientēties uz citiem ražotājiem, tostarp Dienvidāfriku, Ķīnu, Argentīnu un Gruziju.

Spriedze Turcijas un Krievijas starpā pieaugusi pēc tam, kad Turcija netālu no Sīrijas robežas notriekusi Krievijas militāro lidmašīnu, jo tā pārkāpusi savu gaisa telpu.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress