Home » Eiropa, Jaunumi » Janvārī Vācijas rūpnīcu pasūtījumu kritums ir mazāks, nekā prognozēts

Janvārī Vācijas rūpnīcu pasūtījumu kritums ir mazāks, nekā prognozēts

Janvārī, otro mēnesi pēc kārtas, samazinājās pasūtījumi Vācijas rūpnīcām, globālās ekonomikas lejupslīdes un vājā iekšzemes pieprasījuma dēļ, radot kaitējumu Eiropas lielākajai ekonomikai, liecina pirmdien publicētie dati.

Tika gan novērots spēcīgs kāpums rezervācijām no citām eiro zonas valstīm.

Kā atklāja Vācijas ekonomikas ministrija, līgumi par “Ražots Vācijā” precēm janvārī samazinājās par 0,1 procentu. Iekšzemes pieprasījums samazinājās par 1,6 procentiem, bet ārvalstu pasūtījumi pieauga par 1.0 procentu, ar rezervācijām no eirozonas sasniedzot 7,5 procentus.

Pasūtījumi investīciju precēm pieauga par 1,7 procentiem, savukārt patēriņa preču pasūtījumi pieauga par 3,9 procentiem.

“Vairāk nekā divus mēnešus, impulsi nāk no ārvalstīm.” teikts ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka spēcīgais ārējais pieprasījums uzrādīja Vācijas rūpniecības nozares konkurētspēju. “Tomēr, rūpniecības cerības ir sākušas apmākties un signalizē tikai nelielu ekonomisko uzplaukumu rūpniecībā”.
Kā tiek lēsts, spēcīgais pieprasījums no eirozonas valstīm varētu būt radies naftas cenu krituma ietekmē. Kā teikts paziņojumā, “patieso vilšanos” nozarei radīs iekšzemes pasūtījuma samazināšanās.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress