Home » Baltija, Lietuva » Kučinskis Lietuvā: Latvija ir ieinteresēta dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā

Kučinskis Lietuvā: Latvija ir ieinteresēta dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā

Latvija ir ieinteresēta dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā, ceturtdien Viļņā tikšanās laikā ar Lietuvas premjerministru Aļģirdu Butkeviču (Algirdas Butkevičius) sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Tikšanās laikā valdību vadītāji pārrunāja šā gada Latvijas un Lietuvas jubileju – 25 gadus kopš diplomātisko attiecību dibināšanas.

Tāpat amatpersonas diskutēja par gatavošanos valstu simtgades pasākumiem un uzsvēra nepieciešamību sadarboties:

“Mūsu trīs Baltijas valstīm cieši jāturas kopā, jo tad esam spēcīgāki – jāsadarbojas gan ekonomikā, gan drošības stiprināšanā, gan Baltijas valstu vienotības veicināšanā,” pauda Kučinskis.
Runājot par divpusējām attiecībām, Kučinskis kā būtisku izcēla Ekonomiskās sadarbības un Latvijas-Lietuvas valstu robežu uzturēšanas līgumu sarunu virzību, abas puses vienojās turpināt aktīvu darbu šajos jautājumos.

Tāpat premjers akcentēja Latvijas interesi dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā. “Šis ir būtisks jautājums, ņemot vērā kravas potenciālu tranzīta pārvadājumiem no Mažeiķiem,” teica Kučinskis.
Gan Latvijas Ministru prezidents, gan Lietuvas premjers pauda gandarījumu arī par labo ekonomisko sadarbību un aicināja to attīstīt vēl aktīvāk:

“Pērn bija ievērojams piesaistīto investīciju kāpums,” teica Butkevičs. Savukārt Kučinskis norādīja, ka “Lietuva ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris un viens no lielākajiem investoriem”.

Latvijas valdības vadītājs sarunā pauda atbalstu kaimiņiem reģionālā dabasgāzes tirgus izveidē un enerģētiskās drošības stiprināšanā, tostarp veicinot reģionālu infrastruktūras projektu attīstībai, piemēram, Inčukalna gāzes krātuves modernizācija, Igaunijas-Somijas un Lietuvas-Polijas starpsavienojumi.

Kučinskis devies iepazīšanās vizītēs uz Igauniju un Lietuvu. Igaunijā Ministru prezidents tiekas ar premjerministru Tāvi Reivasu (Taavi Rõivas ) un prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu (Toomas Hendrik Ilves), savukārt Lietuvā – ar Lietuvas premjerministru Butkeviču un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti (Dalia Grybauskaitė). Tāpat Ministru prezidents apmeklēs arī “Kohila Vineer” uzņēmumu Igaunijā un rūpnīcu “Sakret” Lietuvā.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress