Home » NVS » Sīrijas augļi un dārzeņi aizstās Turcijas piegādes Krievijas tirgū

Sīrijas augļi un dārzeņi aizstās Turcijas piegādes Krievijas tirgū

Sīrija ir sākusi eksportēt augļus un dārzeņus uz Krieviju, ziņo izdevums “Kommersant Business”. Kā paredzams, produkcija daļēji aizpildīs aizliegto Turcijas preču tukšumu.

Krievu pārtikas importētājs “Adyg-Yurak” pašlaik ir sarunās ar vietējiem pārtikas mazumtirgotājiem, lai pārdotu Sīrijas produktus, informē firmas vadītājs Aslans Panešs.

“Sliktās kvalitātes iepakojums joprojām ir problēma, kas šobrīd neļauj mums no Sīrijas veikt regulāras augļu un dārzeņu piegādes uz Krieviju,” piebilda Panešs.

“Adyg-Yurak” turpmākajos sešos mēnešos plāno ieguldīt modernu iepakojumu ražošanā Sīrijā.

“Šāds apstāklis ļaus uzņēmumam importēt aptuveni 3000-5000 tonnas Sīrijas augļu un dārzeņu reizi nedēļā,” sacīja uzņēmējs, uzsverot, ka uzņēmums jau ir ieguldījis vairāk nekā 3 miljonus ASV dolāru loģistikas atbalstam Sīrijai. Kopējais ieguldījums sasniegs aptuveni 10 miljonus ASV dolāru.

Saskaņā ar Panešu, gandrīz 3000 tonnas ar apelsīniem, citroniem, greipfrūtiem, tomātiem un kāpostiem no Sīrijas jau pagājušajā nedēļā tika piegādāti uz Krievijas ostu .

Pētījumu centra “Sovecon” izpilddirektors Andrejs Sizovs gan norādīja, ka importētājam nebūs viegli apspriest līgumus ar Krievijas liela apjoma mazumtirgotājiem, risku dēļ, kas saistīti ar notiekošo konfliktu Sīrijā.

“Šāda veida līgums nosaka ikmēneša piegādes un izplatīšanas prasības. Es neesmu pārliecināts, ka uzņēmums pārliecinās milzīgos mazumtirgotājus, ka vienošanās tiks ievērota”.

Pārtikas importa aizliegums no Turcijas ir daļa no sankcijām, ko Maskava piemēroja Ankarai, pēc tam, kad turku reaktīvā lidmašīna notrieca krievu bumbvedēju Sīrijā.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress