Home » Eiropa, Jaunumi » SVF direktore mudina valdības uzņemt “izaugsmes stafeti”

SVF direktore mudina valdības uzņemt “izaugsmes stafeti”

Valdībām ir steidzami jāīsteno vairāk izaugsmi veicinoša politika, lai nostiprinātu globālo ekonomiku, kuru apņēmuši riski, paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristīne Lagarda.

Viņa arī pauda brīdinājumu valdībām, ka tām vajadzētu sagatavot ārkārtas rīcības plānus gadījumam, ja materializētos trauslās globālas ekonomikas draudi.

“Labā ziņa ir tā, ka atkopšanās turpinās. Mums ir izaugsme. Mēs neesam krīzē. Ne tik labā ziņa ir tā, ka atkopšanās joprojām ir pārāk lēna, pārāk trausla, un pieaug tās izturības risks,” Lagarda atklāja lekcijā Gētes universitātē.

“Novērota izaugsmes tempu samazināšanās. Tomēr, ja politiķi var stāties pretī izaicinājumiem un kopīgi rīkoties, pozitīvā ietekme uz globālo uzticību un pasaules ekonomiku būs būtiska,” viņa piebilda savā runā.

Globālā perspektīva pēdējo sešu mēnešu laikā ir bijusi novājināta, to saasinot Ķīnas ekonomikas palēlināšanai un zemākām preču cenām. “Attīstības tirgi lielā mērā virza atkopšanos, un cerības bija, ka uzlabotā ekonomika uzņems izaugsmes stafeti. Tas nav noticis”.

“Lejupvērstie riski saglabājas un, iespējams, palielinās, ieskaitot finanšu krīzes mantojumus attīstītajās valstīs, augsto parādu, zemo inflāciju, zemo produktivitāti un augsto bezdarbu,” piebilda Lagarda.

Katram no šiem riskiem esot potenciāls tikt pārņemtam citos reģionos, ar lielāku biežumu un spēku, nekā jebkad agrāk, piebilda SVF vadītāja. Tāpat viņa uzsvēra lielāku risku finanšu stabilitātei un globālās tirdzniecības palēlināšanos.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress