Home » Eiropa » EP grasās atcelt muitas nodokļus aptuveni 200 augsto tehnoloģiju izstrādājumiem

EP grasās atcelt muitas nodokļus aptuveni 200 augsto tehnoloģiju izstrādājumiem

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ, 8.jūnijā, balsos par Eiropas Savienības (ES) pievienošanos Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) nolīgumam starp ES un 24 pasaules valstīm, kas paredz atcelt muitas nodokļus 201 augsto tehnoloģiju izstrādājumam.

Kā informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota, paplašināto Informācijas tehnoloģijas nolīgumu ir parakstījušas 25 PTO dalībnieces – bez ES tajā iesaistījušās arī, piemēram, Austrālija, Kanāda, Ķīna, Japāna, ASV un Dienvidkoreja.

Saskaņā ar nolīgumu tiks pakāpeniski atcelti muitas nodokļi tādām precēm kā, piemēram, videospēļu konsoles, magnētiskās rezonanses aparāti, TV ekrāni, telekomunikāciju satelīti un skārienjutīgie ekrāni – kopā 201 informācijas tehnoloģiju izstrādājums.

Tarifu samazināšana sāksies jau šā gada jūlijā, un tie pavisam jāatceļ līdz 2019.gada 1.jūlijam.

ES ir viena no pasaules vadošajām augsto tehnoloģiju ražotājām, īpaši videospēļu un medicīnisko iekārtu jomā. Pašlaik jaunajā Informācijas tehnoloģijas nolīgumā minēto preču eksporta apgrozījums no ES ir 189 miljardi eiro gadā.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas aprēķiniem ES ekonomika no jaunā līguma varētu papildus iegūt no pieciem līdz 8,3 miljardiem eiro.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress